Serie A 19. forduló, beharangozó

 Szombat délután 6 órakor kezdetét veszi a Campionato újabb, őszi záró fordulója. Olyan összecsapások várnak ránk e hét végén, mint a szombat este megrendezésre kerülő Milan-Fiorentina, illetve a vasárnapi csemegének tűnő Atalanta-Inter, Sampdoria-Palermo, illetve az esti rangadó, a Lazio-Juventus.

      A képen az este két főszereplőjét láthatjuk, egyikük már nem játszik a Milanban, a másikuk még ott van, de, hogy meddig, azt talán csak Isten és Silvio Berlusconi tudja. Mindenesetre a legfrissebb hírek szerint a brazilnak esze ágában sincs váltani, Berlusconi azonban kapva kapna a felkínált összegen, s a brazilt, szándékai ellenére átpaterolná az angol klubhoz.

Ricardo állítólag elsírta magát a tegnapi edzésen és úgy döntött, ha esetleg mindenképpen mennie kellene bejelentkezett kérőjéhez, úgy csakis egy kikötéssel tenné, ha szerződésébe beleépítenék, hogy amennyiben klubjánál nem teljesülnének az ígért eredmények (Bl-ben való indulást elérő helyezés, bajnoki címért folyó versenyben való részvétel ), úgy 2010-ben fix összegért (65 milllió euro) távozhasson.

Mindenestre Ronaldinho is megszólalt az ügyben, aki korábban hasonló cipőben járt és arra kérte csapattársát, hozzon hozzá hasonló döntést és utasítsa vissza a City ajánlatát, más kérdés, hogy úgy tűnik Kaká kezéből kicsúszott az irányítás és a döntést feje fölött hozzák meg, a játékos akarata ellenére. Egyet azért javasolnék Gallianiéknak, ha el óhajtják paterolni a brazilt, azt még a ma esti találkozó előtt tegyék meg, mert amit ott a szurkolóktól kapni fognak, azt nem köszönik majd meg.

Na, de vissza a találkozókhoz, lássuk egészen pontosan, hogyan alakul ez a forduló;

Szombat

Siena - Reggina 18.00

Nagy csata várható a két, táblázat alján elhelyezkedő kiscsapattól, melyen azért a hazaiak tűnnek esélyesebbnek, hisz pontjaikat szinte kizárólag saját otthonukban gyűjtögetik, míg a reggióiak nem túlságosan acélosak idegenben.

Tipp: 1-0

Milan - Fiorentina 20.30 (Sport2)

Nem csak a hazaiak aktívak az átigazolási piacon, hiszen Kaká telenovelláján kívül a héten szerződtették a Gremiótól a 20 éves Mattionit, illetve egészen közel kerültek a liverpooli Agger szerződtetéséhez, a firenzeiek is kitettek magukért, hiszen előbb Pazzinitől váltak meg, aki a Sampnál kötött ki, majd Osvaldón is túladtak a violák, aki a Bologna csapatát erősíti ezentúl. További érdekessége még e rangadónak, gogy Gilardino visszatérhet egykori kanosszajárásának színhelyére, ahol szeretné mindenképpen bizonyítani, hogy hatalmas hiba volt korábbi mellőzése, illetve eladása, hiszen sokkal nagyobb játékos ő annál, mint amit Milánóban láthattunk belőle. Ancellotti szerint mindegy, hogy kivel soraikban, de a célok változatlanok, így a Milannak mindenképpen hoznia kellene e találkozót, kérdés mennyire tudnak majd a találkozóra koncentrálni, ha sikerül nekik, még egyszer utoljára megpróbálhatnak az Inter után eredni.

Tipp: 3-1

Vasárnap, 15.00:

Chievo - Napoli

Sima meccsnek tűnik, de ne feledjük a vendégek a múlt héten a Cataniával is nagyon megszenvedtek, a hazaiak pedig, ha nem szeretnének egyből a B-be visszazuhanni, úgy el kellene kezdeniük lassan hozni az otthoni találkozóikat, ellenféltől függetlenül. Van egy olyan érzésem, hogy a végén senki sem lesz boldog.

Tipp: 1-1

Catania - Bologna

A szicíliaiak imádják az ilyen találkozókat és általában hozzák is ezeket és bár a Bologna Mihajloviccsal feltámadni látszik poraiból, azért ez Cataniában még egyenlőre kevés lesz nekik a pontszerzéshez.

Tipp: 2-0

Sampdoria - Palermo

A Sampnál mozgalmas volt a hét, előbb leigazolták az egyik legtehetségesebb olasz csatárzsenit, majd, hogy örömük mégse legyen felhőtlen, tök simán kikaptak félbeszakadt mérkőzésük pótlásán az Olimpicóban. Ezúttal már akár Pazzinivel a soraikban fogadhatják az idegenben azért verhető Palermót, így előzetesen úgy tűnik izgalmas találkozó sülhet ki ezen összecsapásból.

Tipp: 3-2

Cagliari - Udinese

Ezen a találkozón bármi megtörténhet, illetve annak az ellenkezője is könnyedén. Mindkét csapat képes a legelképesztőbb eredmények produkálására, ezért aztán természetesen döntetlenre végeznek majd, jó olasz szokáshoz híven.

Tipp: 1-1

Lecce - Genoa

A Lecce múlt héten hozta a forduló bravúrját, a Genoa pedig nagyszerű formában játszik már hetek óta, így azt is gondolhatnánk, hogy nehéz dolgunk lesz az eredmény jóslásakor. Hogy mégsem így van, annak egyetlen oka van, mégpedig a vendégek hétközi Inter ellen kupameccse, ahol ugyan nagyszerűen kűzdöttek 120 percen keresztül, ebből 100 percet 10 emberrel, de kivett annyit a griffonékból, hogy ezúttal mind a három pontot délen hagyják.

Tipp: 1-0

Torino - Roma

A hazaiakra e szezonban kár, akár egyetlen szót is pocsékolni, mélyen tudása alatt játszik mindenki Rosináéknál, így, ha a vendégek nem hibáznak, el is hozzák majd a 3 pontot Torinóból. Bár a farkasok dolgát nehezíti, hogy a kapuban ezúttal az igen lepkeképes Artur áll majd, illetve kétséges Vucinics játéka is, de Baptista és Menez elég lehet a győzelemhez.

Tipp: 1-2

Atalanta - Inter (Sport2)

A vendégeknek nincs könnyű dolguk, mostanában mindenki ellenük játsza élete meccsét és most sem lesz ez másként. Del Neri összehozta az új Chievót, meglátjuk mit tud majd kitalálni erre a találkozókra, de azért az korábban is elmondható volt csapatairól, hogy ugyan képesek nagyon jó helyezéseken lenni évközben , de azért az igazán nagyok ellen mindig elvéreznek, így aztán most sem lesz ez másképpen.

Tipp: 0-2

Vasárnap, 20.30:

Lazio - Juventus (Sport2)

Egész héten ment az üzengetés főleg hazai oldalról, hogy képesek legyűrni a Juventust a vasárnap esti rangadón. A vendégek inkább sérültjeikkel voltak elfoglalva és úgy tűnik Camoranesi már bevethető lesz a kék-fehérek ellen, míg Chiellini úgy tűnt, hogy a keretben lesz, azonban most újra kétségessé vált játéka. Mindenesetre a Juve bizonyíthat, ha valóban komolyan gondolják a Scudettóra bejelentett igényüket, nem lesz könnyű dolguk.

Tipp: 2-1



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr56883379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.