19.forduló, vasárnapi eredmények

 Az Inter megkapta eddigi legnagyobb pofonját, a Juve így már 3 pontra kapaszkodott fel a Lazio elleni rangadó után, míg tovább szárnyalt a Genoa, aki immáron egészen a negyedik helyig kapaszkodott fel a Napoli meglepő botlásának köszönhetően. A Bolognáról kijelenthetjük, hogy Mihajloviccsal valóban új időszámítás kezdődött, míg Baptista már-már a sevillai időket idéző kirobbanó formájával feledteti a fővárosiakkal a Capitano hiányát, ezúttal egészen elképesztő góllal hozta a farkasoknak a győzelmet torinói látogatásukon.

Na de kezdjük a sort a Sampdoria-Palermoval, ahol a kitűnő formában lévő szicíliaiak látogattak a továbbra is vergődő Samp otthonába. A Bluecerchiatik kezdőcsapatában egyből helyet kapott a frissen igazolt Pazzini, támadtak is becsülettel a hazaiak, de a befejezésnél rendre célt tévesztettek, illetve egy kétes szituáció után megszerezhették volna a vezetést, amennyiben a bíró befújta volna a jogosnak tűnő 11-est, de sípja néma maradt, s ahogy ez lenni szokott egy mesteri kontrából Bresciano betalált, így a félidőt a vendégek zárhatták 1-0-ás előnnyel.

A második félidőben maradt minden a régiben, a hazaiak elsősorban Cassano agilis játékának köszönhetően rohamoztak, de lehetőségeik kimaradtak, míg a szicíliaiak második helyzete is góllal végződött, Bresciano tudott duplázni. Maradt a végére még néhány nagy hazai lehetőség, de az eredmény már nem változott, így a hazai szurkolók tüntetése vette kezdetét a lefújás után, többen szeméylesen próbálták a csapatot felelősségre vonni e szezonbeli borzalmas teljesítményük okán.

Sampdoria - Palermo 0-2

A Bologna cataniai vendégjátékán előzetesen mindenki hazai győzelmet várt, kivéve a vendégeket, akik a góllövőlistát vezető és egészen hihetetlen szezont produkáló Di Vaio találatával előbb a 48.percben megszerezték a vezetést, majd rá 6 percre egy újabb kontrával meg is duplázták azt Adailton révén. Kellet ehhez mindenképpen, hogy a hazaiaktól Izcot már a 37.percben kiállítsák Bombardini ellen elkövetett igen csúnya szabálytalanságáért, majd követte őt a sorban az 51.percben Zenga is, a Catania vezetőedzője. A felettébb paprikás hangulatú mérkőzés végén Paolucci még szépíteni tudott, miután Mascara büntetőt hibázott, de a Bologna így is begyűjtötte a 3 pontot, egészen fantasztikus 9 meccses veretlenségi sorozatot felállítva ezzel. Hogy mégsem legyen tökéletes a piros-kékek kiruccanása, arról Mihajlovic tehet, aki a 93.percben sikeresen kiállíttatta magát,k így a jövő heti Milan elleni találkozón nem ülhet majd a hazaiak kispadján.

Catania - Bologna 1-2

Az Udinese tovább folytatja vergődését, miután a múlt héten az Inter ellen vitézkedő Cagliari ezúttal Quagliarelláékat tanította alaposan móresre. Biondini ezúttal nem csak nagyszerű játékával, hanem találatával is kiemelkedett a mezőnyből, míg az összecsapás másik találatát egy megpattanó szabadrúgásgóllal Conti szerezte. Di Natale nélkül túl sok veszélyt a vendégek nem okoztak, bár egy kapufáig D'agostino révén, illetve egy nagy Pepe lehetőségig eljutottak, de ez ezúttal kevésnek bizonyult, így a szárdok megindultak a tabella közepe felé.

Cagliari - Udinese 2-0

A Genoa, ha szépen csendben is, de meglepően jó idei teljesítményével már a 4.helyen jár a tabellán. Kellett ehhez a múlt héten a forduló meglepetését hozó Lecce legyőzése, ami bár nem ígérkezett könnyű feladatnak, de Jankovic újabb, ezúttal igazán parádésra sikeredett, valamint Sculli menetrendszerű találatával végül egész sima lett. A griffónék már Bl álmaikról beszélnek, egy biztos, ha Milito is felépül lesz is esélyük a 4.hely elcsípésére.

Lecce - Genoa 0-2

A Roma ezúttal Torinóba látogatott és próbálta folytatni felzárkózását a az első 4 közé, ellenfele pedig a sajtócsendből újra a világ színe elé lépve kísérelte meg a kitörést a kiesőzónából. Lüktető mérkőzést hozott az összecsapás, hazai és vendég lehetőségek egyaránt előfordultak és bár a Roma előtt adódott több helyzet Arturnak is kellett néhány egészen nagy bravúrt bemutatnia. És amikor már úgy tűnt, hogy a találkozó 0-0-lal végződik, akkor jött a hétközben a Sampdoriát is már kivégző Baptista és talán az év találatát lőtte a 93.percben. Ezzel a Roma már 3 pontra közelítette meg az 5.Napolit és jövő héten, Lavezziék otthonában, akár meg is előzheti az ősi ellenséget.

Torino - Roma 0-1

Ha már Napoli, akkor nézzük, hogyan hozták a kék-fehérek a forduló egyik legnagyobb meglepetését, miszerint 3 pontot hullajtottak el a kiesőjelölt Chievo otthonában. Kellett ehhez persze mindenképpen a hazaiaknak megítélt két büntető, de rögtön tegyük hozzá, jogosságukhoz kétség sem férhet, valamint a reklamáló Hamsik kiállítása, így hát azt hiszem kijelenthetjük a vendégeknek sikerült saját magukat megverniük.

Chievo - Napoli 2-1

Az Atalanta-Inter találkozón a két kék-fekete csapat úgy tűnik saját magát is összekeverte, hiszen a bergamóiak úgy intézték el a vendégeket bő 30 perc alatt, ahogyan azt Ibrahimovicéktól vártuk volna el talán előzetesen. S, hogy a végeredmény nem lett még nagyobb kiütés, az köszönhető annak, hogy Doniék a második félidőben már elszórakozták helyzeteiket az egészen elemi hibákat vétő Inter ellen, akik hozzák jó szokásukat és a Bl 8-ad döntő közeledtével kezdenek ízeikre hullani. Mourinhonak mindenestre lesz min dolgozni és összehasonlítva Mancini egy évvel ezelőtti eredményeit, bizony kezdhet kínos lenni neki Balotelli és Adriano számüzetése is, hiszen amennyiben ezen döntési mellé nem párosulnak az őt igazoló eredmények, talán Moratti is elgondolkodik majd rajta megéri e álomfizetést a portugál.

Atalanta - Inter 3-1

A Juventus előtt így ott állt a nagy lehetőség, hogy 1 pontra megközelítse az éllovast és bár a bianconerik faragtak hátrányukból, de a győzelem nem sikerült, köszönhetően a végig jól játszó fővárosiaknak. Manninger hatalmas hibájából vezetést is szereztek Ledesma szabadrúgását követően a hazaiak és az egészen idáig remekül védő, de vasárnap igen labilis teljesítményt nyújtó osztrák kapus majdnem összehozott még egy találatot a kék-fehéreknek, de az előny megduplázása elmaradt, ellenben Mellberg fejesgóljával a zebrák egalizáltak és minden kezdődhetett előlről. Adódott is még lehetőség mindkét oldalon, de gól már nem született, így igazságos pontosztozkodással zárult a vasárnap esti rangadó. Mindenestre a Juventus az Inter gyengélkedésével és saját menetelésével újra nyílttá tette a bajnokságot, azt hiszem megkockáztathatjuk, hogy nagyon izgalmas tavasz elé nézünk. Döntő lehet talán majd ki meddig menetel a Bajnokok Ligájában, de bízzunk benne, hogy egyik csapat sem áldozza be az európai kűzdelmeket a Campionatot preferálva.

Lazio - Juventus 1-1



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr96888881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.01.21. 16:57:24

Na lehetőséget szalasztott el a Juve, h közel kerüljön az Interhez, de igazságosnak mondható döntetlen született Rómába, nem érdemeltek győzelmet a Zebra mezesek sajnos. Nem volt a támadójátékukban nagy átütőerő. Ez bizonyítja a Mellberg szögletből szerzett fejes gólja és Legrottaglie sistergő kapufája. Nagyon kellenének már a lábadozók lendülete a csapatnak. Félek, h lassan leengednek a fiúk, nem fogják bírni majd az iramot a 15-16 bevethető emberrel...