Coppa Italia: az Inter is a 4 között

 Kitűnő mérkőzést, remek egyéni teljesítményeket láthattunk az Olasz Kupa szerda esti mérkőzésén, ahol némi szerencsével és egy erősen vitatható góllal ugyan, de továbbjutott az Inter, s ezzel feledtette hétvégi kisiklását Mourinho együttese.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés és Vucinic révén már a 8.percben vezetést szereztek a vendégek, apró szépséghibája volt a találatnak, hogy az kézzel született, így a Orsato játékvezető érvénytelenítette azt. Rögtön utána azonban már szabályos gól született, Riise és Juan egymásra várt, míg Cicinho talán Samuel szimpátiáját akarta kivívni, amikor három méteren belül kétszer is elcsúszott, így a jókor jó helyen lévő Adrianonak nem volt nehéz dolga, Artur mellett a kapuba passzolt.

A bekapott gól megfogta a Rómát, az Inter sorra alakította ki a helyzeteket, de előbb Sztankovic a lécet találta el, gyönyörű félollózó mozdulat után, majd Ibrahimovic próbálta átemelni a vendégek kapusát 100%-os helyzetben, de a brazil remekül védett. Hosszú keserves percek után azonban a Farkasok is újra magukra találtak és alakítottak ki szintén veszélyes helyzeteket, de Toldo remekül védett Brighi húszról eleresztett lövésénél, valmint Perrotta és Baptista is hibázott az utolsó pillanatban.

A második félidőben a vendégek tovább fokozták a nyomást és bár a nerazzurrik előtt is adódtak lehetőségek továbbra is, Adriano fejese és Ibrahimovic fantasztikus félollózása révén, érett az egyenlítő találat. Ami végül a 60.percben Rodrigo Taddei révén meg is született, a brazilhoz Brighi nagyszerű cselei után került a labda és a Roma jobb szélsője nagy erővel lőtte azt az Inter kapujának léce alá.

Nem egész kettő percig örülhettek mindössze a vendégek, amikor is Zlatan újra megszerezte a vezetést csapatának, egy felívelt szabadrúgást a lesen lévő Samuel fejelt vissza, amit a svéd végül igen egyedi mozdulattal a kapuba juttatott.

Próbált egyenlíteni ezután a Roma, kidolgozva több nagy helyzetet, de míg Pizarro nagy lövését Toldo hárította, addig Aquilani kétszer is nagy helyzetben, de kiszorított szögből nem találta el a kaput, igaz mindkétszer csak centikre voltak a bordó-sárgák az egyenlítéstől.

Még megemlítendő, hogy a hazaiak javára megadható lett volna talán egy büntető, mikoris Riise buktatta a tizenhatoson belül Ibrahimovicot, valamint Mexés is megérdemelt volna legalább egy második sárgát szintén a svéddel való összeakaszkodásáért a találkozó legvégén, de a lényegen ez már nem változtat, Mourinhoék jutottak a négy közé, s a Roma ezzel búcsút inthet négy éves hagyományának miszerint a döntő egyik résztvevőjét fixen ők adják, be kell érjék ezúttal a helyszín biztosításával.

A hazaiak pedig megkűzdhetnek újra a világ nem velük szimpatizáló millióival, hiszen a játékvezető döntő szituációban ismét az ő javukra hibázott, továbbjuttatva őket e kitűnő párharcból.

Inter - Roma 2-1 (Adriano 10., Ibrahimovic 62., ill. Taddei 60.)

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr94894740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cucchiaio 2009.01.22. 10:41:15

Az Inter hozta a formáját és már megint "véletlenül" a javára tévedtek, amikor nagyon kellett. A Moggis sztori is anno így indult, először csak elkezdett feltűnni az embereknek, hogy a Juvénál túl sok a véletlen...

Unimuck 2009.01.22. 14:38:33

Az Inter idén már a sokadik meccsét nyeri meg így, ellenük lehet nem érvényes a les szabály!