FIGC: 10,7%-os nézőszámemelkedés a Serie A-ban

 Közleményt adott ki a FIGC (Federazione Italiana Giuoco Calcio), miszerint köszönhetően az utóbbi két évben hozott intézkedéseknek, a stadionok jóval biztonságosabbá váltak, sokkal kevesebb a balhé, s ebből következően a letartóztatások száma is a Serie A-ban, s ennek hatására az átlagnézőszám is igen jelentős, közel 11%-os mértékben növekedett, összehasonlítva a tavalyi év hasonló időszakával.

Számszerűsítve 22.430-as átlagról sikerült 24.825-re feltornázni ezen mutatót, ami például annak fényében, hogy idén Angliában a gazdasági válság következtében lefelé indultak meg a nézőszám statisztikák, egészen kitűnő eredmény. A legnépszerűbb csapat az idei szezonban Kakáék 60.067-es átlaggal, majd őket követi az Inter 51.637-tel,harmadik pedig a Roma 41.225-tel, míg utolsó helyen a Siena kullog átlagosan 10.630 szurkolóval meccseiken.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr8896143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.