Serie A 20.forduló, szombati mérkőzések

 Két mérkőzéssel folytatódik szombati napon a Serie A sorozata és bár a Reggina - Chievo is nagy csatának ígérkezik, azért talán kevéssel többen vannak, akik a Juventus - Fiorentina összecsapásra hangolnak inkább. A vendégek nincsenek túl jó formában, de akik lefutottnak tekintenék ezt az összecsapást, azoknak emlékeztetőül megemlítem, a Juve 2005 Decemberében tudott utoljára győzni a violák ellen.

                                                    Na, de ne rohanjunk ennyire előre, a 20.forduló nyitányát ugyanis a Chievo reggiói vendégjátéka jelenti majd. A hazai gárda sokkal jobb csapat annál, minthogy utolsó helyen kullogjon a tabellán, de úgy tűnik ez már a calabriaiak perverzitása, hogy minden évben imádják az utolsó pillanatban, minél kilátástalanabb helyzetből kiharcolni a benntmaradást. Ezt támasztja alá Lanzaro hétközi nyilatkozata is, aki szerint ugyan borzasztó fontos mérkőzést játszanak szombaton a verónaiakkal, de senki ne gondolja, hogy ez az utolsó esélyük a benntmaradás kivívására, a bajnokság fele még hátravan és a hátrányuk a már benntmaradást jelentő 17.helytől nem túl nagy.

A vendégek a Napoli múlt heti legyőzésével, illetve Makinwa hétközi leigazolásával hangoltak e 6 pontos kiruccanásra és bár elmondható, hogy a kék-sárgák nem túl acélosak idegenben egyetlen idei győzelmükkel, azért két héttel ezelőtti, bolognai döntetlenjük szintén okot adhat némi optimizmusra.

Bár érzésem szerint, hazai részről rossz forma ide, vendég részről jó forma oda,  Corradiék összeszedik magukat és bedarálják a verónaiakat.

Tipp: 2-0

A szombati nap rangadóján, Torinóban is nagy lesz a tét, viszont éppen ellenkező előjelekkel, a Juventusnak a Scudetto megszerzéséért, a Violáknak pedig a Bl helyezés megcsípéséért lenne égetően szüksége a 3 pontra. Az előjelek mindenképpen a hazaiaknak kedveznek, hiszen hetek óta remek formában vannak Del Pieróék, míg a firenzeiek két vereség után próbálnak magukhoz térni. A zebrák az Inter két botlásának köszönhetően lőtávolságon belül kerültek, így a héten mind Ranieri, mind Amauri igyekezett leszögezni, hogy 3 pont nem távolság, nemsokára a Juve nevével fog kezdődni a bajnoki tabella.

A hazaiak számára jó hír, hogy úgy tűnik Buffon, Manninger, Mellberg és Iaquinta is bevethető lesz a rangadón, míg a standard hiányzók mellett ezúttal kénytelen lesz kihagyni a derbyt a héten szülinapos Sissoko is, aki eltiltását tölti majd ezen a találkozón, míg Tiago, Camoranesi és Chiellini szereplése továbbra is kétséges.

A vendégeknél egyszerűbb a helyzet, azonban szurkolóiknak annál fájdalmasabb, hiszen Mutu kénytelen lesz kihagyni e találkozót is, a román csatár valószínüleg csak két hét múlva léphet újra pályára vállsérülése miatt. Rajta kívül Jörgensen és Comotto nem lesz még biztosan ott a pályán, míg előbbi sérülés, utóbbi eltiltás miatt.

Tipp: 2-0

Szombat:

Reggina - Chievo 18.00 (Sport2)

Juventus - Fiorentina 20.30 (Sport2)

Emlékeztetőül, az őszi firenzei találkozó összefoglalója;

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr93898213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cucchiaio 2009.01.23. 19:55:14

Az esti meccs biztos nagy lesz, remélem végre összejön egy telt ház a százezres Juve stadionban...