Serie A 20.forduló, főszerepben a fővárosi csapatok

 Egy meccs maradt már csak hátra a 20. fordulóból és, ha ott nem történik eget verő meglepetés, akkor talán megkockáztathatom, hogy a forduló nagy győztese és vesztese is a Capitaleből került ki, hisz míg a Roma ismét Reja arcára fagyasztotta a mosolyt, a Laziot konkrétan rommá verte a teljesen megőrült Cagliari.

A tegnap délutáni találkozón a Reggina bemutatta, hogy hogyan veretheti meg egy csapat saját magát, ha igazán akarja, míg este a Juve magabiztos játékkal beváltotta játékosai hétközbeni ígéreteit és valóban a tabella élére ugrott.

A Reggina-Chievo kiesési rangadón próbált a mérkőzés elején ugyan megfelelni a hazai csapat szurkolói elvárásának, ki is alakítottak néhány helyzetet, de már akkor látszott, hogy itt bizony lehetnek bajok, amikor Pellissier hatalmas kapufát lőtt egy kontrából a túloldalon. Aztán jött a 40.perc és Carmona amatőr módon kiállíttatta magát, innentől pedig előre borítékolható volt, hogy a reggióiak nem fogják begyűjteni a létszükségletnek számító 3 pontot, sőt a 93.percben Italiano akkora gólt lőtt a hazaiak kapujába, Corradiék szerintem még most is a pályán ülnek a kapott sokktól.

Az esti mérkőzés jó játékot hozott, rangadóhoz képest kifejezetten sok helyzettel. Gilardino pénteken még azt nyilatkozta, hogy az utóbbi hetekben azért nem lőtt gólt, mert a Juve elleni meccsre tartalékolta találatait, nos ez esetben azt hiszem kár volt ennyire készülnie, hiszen sikerült tegnap este is folytatnia jó sorozatát. Más kérdés, hogy lenne mit reklamálnia a mérkőzés után, hiszen teljesen szabályos gólját érvénytelenítették les címén. A mérkőzés egyetlen találatát Marchisio szerezte egy fantasztikus Del Piero passz után a 20.percben, de akadt még bőven lehetőség mindkét csapat előtt a gólszerzésre, de remekül védte a próbálkozásokat mind Frey, mind a hosszú sérülése után a kezdőbe visszatérő Buffon. Megemlítendő még, hogy a bianconerik ultrái narancszáporral fogadták a Fiorentina buszát, de egy jó derbyhez ez már csak hozzátartozik.

A mai napot illetően a Milan kipukkasztotta a Bologna lufiját, hisz hiába vezettek a hazaiak 1-0-ra Di Vaio tizenegyesével, a vendégek végül nagyon simán nyertek a csapatnál maradását ünneplő Kaká vezetésével, aki előbb tevékenyen részt vett az egyenlítés kiharcolásában, majd értékesített rá két percre egy tizenegyest is. Pedig nem úgy indult a találkozó, hogy abból ilyen sima vendég győzelem alakul majd ki, hiszen felváltva forogtak veszélyben a kapuk egészen a 40.percig, amikoris Mudingayi begyűjtötte második sárgáját, s így emberelőnybe kerültek a vendégek, amit néhány perccel később Kaká ki is használt, önmaga második, csapata harmadik gólját szerezve. A második félidőt már rutinból lehozta a mIlan, ráadásul Beckham egy szép góllal megszerezte első találatatát piros-fekete színekben.

A Roma simán hozta a Napoli elleni rangadót, köszönhetően ez némiképp a játékvezető segítségének is, hisz míg Zalayeta gólját kezezés miatt érvénytelenítette a játékvezető (nem volt az), addig Mexés góljánál néma maradt a sípja, ami viszont lesről született. Ennek ellenére a Frakasok végig jobban játszottak és, ha nem szórakozzák el a második félidei helyzeteiket, simán nyerhettek volna akár 5-6 góllal is.

A Cagliari ezúttal a Lazióból csinált hülyét, négyet rúgva a Stadio Olimpicóban a hazaiaknak. Pedig Rocchi már a harmadik percben vezetést szerzett a sasoknak, a gond csak az volt, hogy a következő hat percben Jeda már meg is fordította az állást, a 21.percben Aquafresca tizenegyesből pedig szinte el is döntötte a mérkőzést. Azért csak szinte, mert az a 40.percben dőlt el végérvényesen, amikor is Matri okos fejesével már háromra növelte csapat előnyét. Támadott a második félidőben a Lazio, volt is néhány nagy helyzete, de ezen a meccsen semmi nem sikerült a haziaknak, az első félidőben tizenegyest rontó Rocchi után, Zarate is büntetőt hibázott.

A Genoába sérüléséből visszatérő Milito egyből betalált, de ezúttal ez is kevés volt a hazaiaknak, akik kissé talán megijedtek a Bl helyezés megszerzésének nagy esélyétől és nem tudták legyűrni a Cataniát, akikre rá is fért a bravúr a múlt heti blama után.

A Palermo viszont tovább menetel, azt hiszem e győzelmével megfosztva állásától Marinot a vendégek trénerét. A hazaiak úgy tűnik imádnak sok gólos meccseket vívni saját stadionjukban és e győzelmükkel egészen kiváló sorozatot tudhatnak magukénak, idei mindhárom mérkőzésüket győztesen fejezték be Cavniék. A mérkőzéssel kapcsolatban mindenképpen meg kell említeni a két gólt szerző Simplicio nevét, valamint a statisztikához hozzátartozik még Balzaretti 92.percben kapott piros lapja is.

A Lecce-Torino egy jó mérkőzést és 6 gólt hozott, ami az előzetesen tőlem várt pontosan hatszorosát jelenti, kitettek hát magukért a csapatok. Már 2-0-ra is vezettek a hazaiak (Munari első gólját kötelező megnézni), aztán a 2.félidőben összekapták magukat Rosináék és felálltak a sírból, kiegyenlítve két gólos hátrányukat. A Lecce ekkor Castillo révén újra elhúzott, de ez már csak arra volt jó, hogy a Toro bizonyíthassa, ők tényleg az egy pontért jöttek, így Natali révén újra kiegyenlítettek. Végül mindkét csapat belátta, hogy e meccsben ennyi van, így hát a vége igazságos döntetlen.

Utolsóként pedig említsük meg a múlt héten bravúrt végrehajtó Atalanta sienai vendégjátékát, ahol, mint várható volt a bergamóiak jobban megijedtek saját győzelmüktől, mint a hazaiak és egy klasszikus 1-0-ás Siena győzelemmel végződött e találkozó, Frick győztes találata révén.

A tegnapi Juve- Fiorentina mérkőzés összefoglalója;

 

                                  

Lazio - Cagliari 1-4;

 


Napoli - Roma 0-3

 

Update: Az Inter könnyedén nyert végül az esti mérkőzésen, ezzel visszaállította a forduló előtt meglévő előnyét a Juventusszal szemben. A gólt Adriano szerezte a 47.percben Maicon nagyszerű beadását követően, rossz hír a hazaiaknak, hogy Mourinhot a 40.percben reklamálás miatt kiállította a játékvezető, valamint Samuelt és Chivut is le kellett cserélniük a nerazzurriknak sérülés miatt.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr20901759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hufnagel István 2009.01.25. 20:06:03

By the way, úgy kellett ez a blog, mint egy falat kenyér a magam fajta olasz foci kedvelőnek. Köszönöm.
Remélem sokáig (b)írod/írjátok!

Calogero 2009.01.25. 20:16:28

Köszönöm :-) Nemsokára többen is leszünk, addig tartom egyedül a frontot, ennél már csak jobb lehet, szóval reméljük gyakran látogatsz majd erre! A presto!

Cucchiaio 2009.01.25. 20:22:59

Csatlakozom Istvánhoz, csak így tovább!

Calogero 2009.01.25. 20:30:13

Mille grazie! Az ASR Ultras cikket úgy tűnik akkor megnyerted, majd megbeszéljük mikor, hogyan.. Pace!