Coppa Italia: A Juve is a 4 között

 Nagy csatában, végül büntetőrúgások után jutott tovább a Juventus az Olasz Kupa negyeddöntőjéből. A mérkőzést nem jellemezte valami hatalmas színvonal, sokáig a legnagyobb pozitívumnak az tűnt, hogy a Sportklub riportere végre megtanulta kiejteni Legrottaglie nevét (más kérdés, hogy most meg Marchionnit pécézte ki magának), de aztán, ha az iram később nem is vált öldöklővé, azért helyzetből láthattunk kifejezetten sokat.

A Juve próbálta kapujához szegezni a vendégeket, de valahogy ez már hetek óta nem megy Del Pieróéknak, nekem úgy tűnik, tavaly hiába kűzdöttek csak a dobogóért és nem a bajnoki cím volt a cél, sokkal dinamikusabb, szerethetőbb játékot produkáltak a Zebrák.

Majdnem rá is faragtak Ranieriék impotens támadójátékukra, hiszen a vendégek, élükön a hétről-hétre világsztárként játszó Lavezzivel, elsősorban a második félidőben olyan kontrákat vezettek, hogy könnyen lőhettek volna akár 3-4 gólt is a hazaiaknak.

De kihagyták minden ziccerüket, így az utolsó pillanatban még hálát is adhattak a mérkőzés játékvezetőjének, hogy érvénytelenítette Trezeguet találatát, majd ugyanígy tett Ayroldi Del Piero góljánál is, tegyük hozzá, hogy míg előbbin talán lehet vitatkozni, utóbbi jogosságához kétség sem férhet.

Jöhettek hát a tizenegyesek, amit szintén többször is megnyerhettekvolna a nápolyiak, ezzel szemben a végén a hazaiak örülhettek, talán azért, mert Trezeguet berúgta élete első, kiélezett helyzetben elvégzett büntetőjét.

A Napoli mestere a mérkőzés utáni nyilatkozatában elsősorban a balszerencsét okolja a kiesésért, mint nyilatkozta, meglátása szerint csapata sokkal többet érdemelt volna a találkozó összképe alapján.

Kivételesen talán nem is mondott a szimpatikusságban talán egyedül Delio Rossival versenyeztethető Reja olyan nagy blődséget, de csapatának ezen a szinten, már illene megtanulnia értékesíteni a kihagyhatatlan helyzeteket.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr43924046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.05. 15:43:29

Sajnáltam a Nápolyt. A Raion néztem a meccset, ami nem volt egy ideig valami érdekes, aztán a Napoli szerintem egyértelmű fölénybe került. A 90 perc végén a nápolyiaknak három helyzetük volt. Mind nagyok. Bármelyik bemegy, akkor nem válaszolt volna a Juve.
Giovinco nem alakított nagyot. Mondják, hogy nem a posztján játszott.
Lavezzit sajnáltam nagyon. Ő is elrontotta a 11-esét.:((

Calogero 2009.02.05. 15:51:25

@mbemba: én is sajnáltam őket, de hát csak magukat hibáztathatják, annyi helyzetet kihagytak, a tizenegyeseknél meg....

Unimuck 2009.02.06. 11:29:15

Ez egy ilyen meccs volt. Sokadik meccsén játszott nagyon gyengén a Juve, baj lesz, ha így folytatják! A bajnokságról már le lehet lassan tenni, de a BL meccsre nagyon fel kell spanolni magukat!