Olaszország - Brazília, Derby del Mondo + végeredmény videóval

 Ma este Londonban csap össze barátságos mérkőzésen a világ két legeredményesebb futballnemzete, az érdeklődésről csak annyit, hogy 152 ország csatornáin közel 1 milliárd ember követheti nyomon a találkozót.

A lelátón többek között olyan nevek foglalnak majd helyet, mint Rod Stewart, Robbie Williams, Flavio Briatore vagy az Oasis. A jegyeket órák alatt elkapkodták a szigetországban, a Squadra Azzurra tegnap esti Lutonra érkezésénél pedig több száz fanatikus várta Cannavaróékat.

Az edzők természetesen mindkét oldalon kiemelték e találkozó fontosságát, hangsúlyozva, hogy talán a világ két legjobb csapata találkozik ma este, s ennek megfelelően mindkét csapat legerősebb összeállításában lép majd pályára.

Nagy hiányzó azonban mindenképpen akad, míg brazil oldalon Kaká szedett össze kisebb sérülést a hétvégi, Reggina elleni bajnokin, addig olasz részről Gattuso és Nesta hiánya a leginkább feltűnő, igaz mindkét játékos több hónapja kidőlt már a sorból.

Természetesen előtérbe került ezen összecsapás kapcsán Amauri szereplésének kérdése, a Juventus csatára sokáig vívódott melyik válogatottat válassza csapatául, végül e kérdés adminisztratív módon oldódott meg, miután kiderült a csatár egyenlőre lemondhat olasz állampolgársági terveiről, így elvileg a Selecao színeinél kötött ki.

Azért csak elvileg, mert Dunga kissé késve póstázta a csatár meghívóját, a Juve pedig kapott az alkalmon és úgy döntött, ha már lehetősége van rá, nem engedi el a támadót a találkozóra, így egyenlőre várat magára Amauri debütálása brazil szinekben.

Erre némiképpen ki is fakadt a kapitány, mondván a Zebrák állják útját a játékos álmainak, melyre a csatár édesanyja frappánsan csak annyit reagált; "Dunga egy igazi bajkeverő."

De nemcsak e játékos személye kuriózum a mérkőzés kapcsán, hiszen a brazilok keretében 10 olyan játékos is található, aki a Serie A-ban látható hétről-hétre, név szerint Julio Cesar, Doni, Juan, Thiago Silva, Maicon, Ronaldinho, Baptista, Pato és Felipe Melo is csapattársai ellen lép pályára.

Várható kezdőcsapatok:

Olaszország: Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Legrottaglie, Grosso, De Rossi, Pirlo, Montolivo, Rossi, Toni, Camoranesi

Brazília: Julio Cesar, Maicon, Juan, Lucio, Adriano, Felipe Melo, Gilberto Silva, Elano, Ronaldinho, Robinho, Pato

*Update

Brazília - Olaszország 2-0 (2-0)

G.: Elano 13., Robinho 26.

Kitűnő, igazi közönségszórakoztató mérkőzésen megérdemelten győztek a brazilok a csak néha megvillanó Squadra Azzurra ellen. Az első gól egy szép Robinho-Elano összjátékból, míg a második az egyébként kiválóan játszó Pirlo hibájából, Robinho fantasztikus befejezéséből született.

Az olaszok is betaláltak kétszer az ellenfél hálójába, de míg az elsőt les miatt (tévesen), a másodikat kezezés miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Tizenharmadik egymás elleni összecsapásuk után így a Selecao felé billent a mérleg nyelve, a Dél-amerikai válogatott így hat győzelem és két döntetlen mellett, öt vereséget jegyezhet négyszeres világbajnok örök vetélytársa ellen.

A mérkőzés legjobbja az olykor egyenesen parádézó Robinho volt.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr62934271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.10. 16:30:14

Felipe Melóra vagyok kíváncsi! Montolivóban ilyen szinten nem bízok, de adja Isten, hogy produkáljon. Látványosan tud játszani, ügyes, meg minden, de...
Szerintem nem döntetlen lesz: 2-0 vagy 1 ide!

Calogero 2009.02.10. 19:22:50

Legyen így, remélem De Rossi jó formája is kitart majd a meccsig. Felippére én is kiváncsi vagyok, na meg Maicon is biztos elemében lesz majd este, jó reklámja lehet ez az olasz bajnokságnak

Cucchiaio 2009.02.10. 19:30:12

Én 2-2-t tippelek, biztos látványos meccs lesz, csak le ne sérüljön valaki a római keretből

Calogero 2009.02.10. 19:51:13

Nem nagyon találtam sehol közvetítést, szóval aki esetleg gondban lenne az a www.rojadirecta.com -on biztos talál linket streameléshez

Calogero 2009.02.10. 19:52:04

justinhoz nem kell semmilyen szoftver

Calogero 2009.02.10. 21:41:11

Mekkora gólt lőtt Grosso, ezt nem meg adni... Na mindegy talán majd a 2.félidőben. Tottit vissza kéne követelni a csapatba!

Cucchiaio 2009.02.10. 21:48:36

Hát nem lenne rossz, viszont jók nagyon a brazilok. Nem is tudom mi lenne,ha Kaka is játszana,mondjuk,ha mindenki egészséges lenne,biztos Rhino fogná :-D