Inter - Milan, Hangolás a Derby della Madonninára, Péntek

 Már csak két nap választ el minket a bajnokság egyik legnagyobb rangadójától és, mint a hét során már hétfőn és szerdán is megtettük, most újra kitekintük, hogyan hangolnak a csapatok a vasárnap estére.

A szerda óta eltelt két napban először Maurizio Ganz, korábbi Inter és Milan csatár szólalt meg, véleménye szerint, amennyiben a végeredmény döntetlent, vagy kékfekete győzelmet hoz, nyugodtan át is lehet az Internek adni a Scudettót, mert már egyik csapat sem érheti majd utol a kék-feketéket. A volt kiváló csatár úgy érzi, a kulcs a Milan védelme, illetve Zlatan Ibrahimovic lesz, amenyiben Maldiniék megtudják oldani a svéd őrzését, megnyerhetik a találkozót. Hozzátette még, hogy remek mérkőzésre számít és, ha mindenképpen választania kell, úgy inkább Ronaldinhóék győzelmére szavazna.

Majd az Inter csapatkapitányán, Javier Zanettin volt a sor, aki kiemelte, hogy ez a mérkőzés lehet a bajnokság fordulópontja, hiszen amennyiben nyernének, a Milant nagyjából le is ráznák magukról, viszont egy vereséggel nagyon nyílt lenne újra a bajnokság.

A vörös-feketéknél Abbiati nyilatkozott a La Repubblicának és adott hangot azon véleményének, hogy a mérkőzésen nem az övé, illetve Julio Cesáré lesz a döntő szerep, hanem mivel Kaká úgy tűnik a korábbi hírekkel ellentétben mégsem lesz olyan állapotban, hogy játszhasson a mérkőzésen, így a Ronaldinho - Ibrahimovic kettős párharca dönti majd el a találkozót. Ejtett néhány szót a nerazzurrók kapusáról is, véleménye szerint a brazil válogatott hálóőréből szép lassan a világ legjobbja válik, de Abbiati úgy érzi egyenlőre ez a titulus még továbbra is Buffont illeti meg.

A többi ezügyben napvilágot látott riportól összefoglalóan elmondhatjuk, hogy nagyjából mindenki hangsúlyozza, ha a kék-feketék képesek lesznek hozni a 3 pontot, tulajdonképpen el is dőlt a bajnokság, komoly felelősséget akasztva ezzel a Milan nyakába, hiszen innentől Ancelottiékon áll a bajnokság további lefolyásának izgalmassá tétele, vagy esetleg unalomba fullasztása.

Luigi Simoni korábbi Inter edző szerint például Mourinhóék keretének erőssége lehet döntő fontosságú, ő úgy érzi, mivel a nerazzurrók csapatát egyértelműen jobb játékosok alkotják, így nem is lehet kétséges győzelmük, bár hozzátette, a futballban minden megtörténhet. Kicsit azért ez úgy hangzott, mintha Zanettiék egy Avellino elleni meccsre készülnének, de, mint tudjuk ez már a show része, így talán megbocsáthatóak Simoni megmosolyogtató szavai.

Újdonság még a csapatok háza táján, hogy Christian Chivunak tegnapi napon megszületett első gyermeke, így bőven lesz mi doppingolja a vasárnapi rangadón, ezúton is gratulálunk a hátvédnek.

Vendég oldalon elsősorban Ancelotti nyári távozása borzolta a kedélyeket, többen tudni vélik, hogy Carletto a szezon végén átveszi a Chelsea kispadját, utódja pedig a Rijkaard-Donadoni-Leonardo hármasból kerül ki, de az edző a legfrisebb hírek szerint ismét, immáron sokadszorra is kikosarazta Abramovicsot, így mégsem lesz edzőváltás nyáron Milánóban.

Beckham kapcsán a Galaxy állítólag bekeményített és kijelentették; vagy lerak a Milan egy héten belül 20 millió eurót a játékosért, vagy már jövő héttől visszarendelik a középpályást. Ennek hatására a Milan állítólag 11,6 millió euróra emelte korábbi ötmilliós ajánlatát, a megegyezés úgy tűnik lassan megtörténhet.

Még két friss hír a végére, a korábbi hírekkel ellentétben úgy tűnik Nesta sem áll még készen visszatérésére, állítólag még néhány napra szüksége van a hátvédnek, így nem láthatjuk majd a derbyn, kék-fekete részről azonban minden adott a sikerhez, Mourinho a teljes keretéből válogathat, így valószinüleg az Adriano - Ibrahimovic páros borzolja majd a Diavolók híveinek idegeit.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr61940591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.