Serie A 26.forduló: Lazio - Bologna, Juventus - Napoli /frissítve videókkal/

 A szokásos menetrend szerint, két találkozóval folytatódnak ma a Serie A küzdelmei, előbb a Mihajlovic érkezése óta megemberesedett Bologna látogat az idén is saját súlyát felmérni képtelen, ezért aztán össze-vissza csapongó Lazio otthonába, majd a hétközben Albion gyepén elvérzett Juventushoz utazik a Rejával utolsó kalandját megejtő Napoli.

Lazio - Bologna

Pár nappal ezelőtt a rossz római gyerekeket még azzal fenyegették, hogyha nem viselik magukat rendesen, nagy korukban akárhogy is könyörögnek majd nincs mese, a Lazióban kell, hogy játszanak. De nagyot fordulhat a világ a kékekkel néhány nap alatt, ugyanis a Lecce utáni győzelmet, most könnyen követhet egy újabb diadal, ráadásul kedden a Juve elleni Coppa Italia találkozón tovább lehet nyargalni, a Zebrák a BL kudarc után (előtt) vért inni az összecsapásra készülvén bizton nem fognak, így Delio Rossiból, akár néhány nap leforgása alatt válhat bukott trénerből bölcs római vezér.

Rá is férne a hazaiakra a győzelem, a Stadio Olimpico szebb napokat is megélt arénájába az utóbbi időben ugyanis térdeltetni jártak a boldog ideutazók, midőn utoljára nem csalás, nem ámítás, Decemberben nyertek hazai pályán (1-0 a Palermo ellen) a fővárosiak.

A Bologna ráadásul a Mihajlovic érkezte utáni nagy lendületet követően megfáradni látszik, utóbbi öt meccsén, már csak mindössze négy pontot összekukázva.

Minden adott hát egy hazai diadalhoz, leszámítva, hogy két borzaztó mód hullámzó teljesítményt produkáló csapat néz ma farkasszemet, így a 3-0-tól 0-3-ig terjedő skálán belül semmilyen végeredmény sem számítana meglepetések.

Hiányzók, visszatérők:

A hazaiaknál Del Nero és Meghni nem lesz bevethető, mindannyian sérülés miatt.

Míg a vendégeknél  a sérült Paonessa, Cesar, Osvaldo és az eltiltott Moras nem léphet majd pályára

Várható kezdőcsapatok:

Lazio: Muslera - Lichtsteiner, Cribari, Siviglia, Kolarov - Brocchi, Ledesma, Matuzalem, Foggia - Pandev, Zarate

Bologna: Antonioli - Lanna, Britos, Terzi, Zenoni - Bombardini, Amoroso, Mingazzini, Mudingayi, Valiani - Di Vaio

Kezdés: 18.00             Közvetítés: Sport2                 Stream: link

Juventus -Napoli

London gyepén gyáván elvérző Juventus vs a Campionato pofozógépévé átváltozott Napoli. Nem sejtet túl ígéretes összecsapást e felvezetés, de senkit ne tévesszenek meg korábbi napok, hetek csúfságai, itt bizony ma este egy jó találkozóra van kilátás. A Zebrák úgy tesznek, mint akik továbbra is elhiszik, hogy kerülhet még mezükre a Scudetto, így aztán nincs mese, ma este, ha a pályát felszántva is, de győzni kell, Nápoly városának türelmetlen népe pedig nem hinném, hogy még egy vereséget vállrándítással tolerálna, a hétfői edzésen összegyűlő több ezres, játékosok közelségét feltűnően kereső szurkoló rémképe azt hiszem elég inspiráló lesz Lavezziék számára. Ráadásul az Azzurrik kudarca esetén Reja már nem is lehetne szemtanúja eme kedves olasz performansznak, felettébb szimpatikus főnöke ugyanis városból való elűzését helyezte kilátásba egy újabb botlást követően, látván fiai múlt heti kínos hazai botlását.

Hiányzók, visszatérők:

Andrade, Zanetti, De Ceglie és a szerdai meccsen ismét megsérült Camoranesi a Juve hiányzói.

A Napoli részéről pedig Iezzo, Gianello, Grava, Zalayeta, Gargano és az eltiltott Mannini nem léphet majd pályára.

Várható kezdőcsapatok:

A Juve kezdő tizenegye a következő napok sűrű programja miatt több helyen változott a BL találkozóhoz képest, helyet kap a csapatban ezúttal Giovinco, Grygera, Iaquinta, Trezeguet, Marchisio és a sérült Camoranesit pótolandó, Marchionni is.

Juventus: Buffon - Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro - Marchionni, Sissoko, Marchisio, Giovinco - Iaquinta, Trezeguet

Napoli: Navarro - Santacroce, Cannavaro, Contini - Maggio, Blasi, Pazienza, Hamsik, Vitale - Russotto, Lavezzi

Kezdés: 20.30                Közvetítés: Sport2                Stream: link

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Végeredmény:

A nap első mérkőzésén Zarate parádéjának köszönhetően könnyed hazai siker született. A Lazio ezzel, ha ideiglenesen is, de feljött a 7. helyre.

Lazio - Bologna 2-0 (1-0)

G.: Zarate 36., 81.

Juventus - Napoli 1-0 (1-0)

G.: Marchisio 44.

Lazio - Bologna;

Juventus - Napoli;



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr98971390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulver 2009.03.01. 08:25:34

Zarate megkapja a forduló Del Pierója címet, különben meg végig azt vártam, mikor egyenlít már a Bologna. Nem volt egy maradandó élmény a meccs.
A juve viszont jól nyomta helyenként, egyszer szerencséje is volt, így behúzta a meccset, a Napoli meg csak esik-kel mostanában, persze nem biztos, hogy a Juve ellen kell idegenben pontokat szerezni, de így szépen beszürkülnek (pont a Lazio szokott ilyet csinálni).

Calogero 2009.03.01. 20:58:36

Hát jöhetett volna Zarate néhány méterrel odébb, amikor klubot választott, elfért volna a Rómában is Vucinic, Baptista és Totti közé. Mindegy, akkor kiesett volna idén a Lazio, úgy meg kit kalapálgatnánk el a derbyken :-D