Beckham nyárig Milánóban marad, Lippi Rómában járt, Del Piero a legnépszerűbb olasz játékos

 A nap fő híre mindenképpen a Milánhoz köthető, a klub immáron hivatalosan is megegyezett az LA Galaxy vezetőségével és mint Galliani bejelentette, az angol középpályás további három hónapig egészen biztosan a vörös-feketéknél marad majd, mindössze már csak a szerződések szignózása hiányzik, de valószínüleg néhány óránál tovább már ez sem várat magára. A játékos további sorsának legvalószínübb forgatókönyve, hogy Amerikába való visszatérte után a játékos néhány hónapot lehúz még az MLS-ben, majd novemberben újra kiköt a rossoneróknál, ezúttal már véglegesen.

Majd ugorjunk egy kicsit, egészen az olasz fővárosig, melyre ezúttal Marcello Lippi irányította a figyelmet, aki előbb délelőtt a Lazio, majd kicsivel később a Roma edzésén is felbukkant. A Squadra Azzurra mestere állítólag elsősorban Simone Perrotta állapotára volt kiváncsi, illetve megpedzegette abbéli szándékát, miszerint a soron következő két válogatott találkozón szeretné csapatában tudni Matteo Brighit, aki utoljára és eddig egyetlen alkalommal 2002-ben Szlovénia ellen ölthette magára a Nazionale mezét. Állítólag e két találkozó lesz Brighi számára a nagy teszt, amennyiben képes lesz jó teljesítményt nyújtani, úgy könnyen alapember válhat majd belőle a következő években.

Végül pedig egy érdekesség. A modenai székhelyű Panini cég kezdett közvéleménykutatásba előző év decemberében, arról próbálván megtudni a szurkolók véleményét melyik játékost szeretik leginkább Olaszországban és a több, mint 200 ezer leadott szavazat alapján a következő végeredményt hirdették;a szavazást Alessandro Del Piero nyerte valamivel több, mint 9000 rá leadott szavazattal, második helyre taszítva csapattársát Gianluigi Buffont. Harmadik helyen Zlatan Ibrahimovic végzett, megelőzve Lavezzit és a Milan brazil sztárját Kakát.

Íme a szurkolók által megálmodott kezdő tizenegy is, szerintem bármelyik csapat elfogadná ezt a világon pályára kifutó keretének.

Buffon - Maicon, Chiellini, Gamberini - Hamsik, Doni, Kaká, Nedved - Lavezzi, Ibrahimovic, Del Piero

 

* forrás: gazzetta.it, corrieredellosport.it, goal.com



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr72985426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Calogero 2009.03.06. 16:40:35

Kicsit olyan langyi lett ez a Brighiről készült összeállítás, de most már mindegy, benne hagyom, hátha nő kicsit a látogatottságunk :-)