Serie A 27.forduló: vasárnap délutáni mérkőzések

 Vasárnap délután három órakor folytatódik, s egyben záródik is a Serie A 27.fordulója, de aki azt hiszi, hogy a tegnapi három BL csapat mérkőzéseivel véget is értek e hét izgalmai, az bizony nagyot téved, hiszen olyan találkozók várnak ma ránk, mint például a Lazio nápolyi, a Palermo firenzei, vagy az Atalanta milánói fellépése.

Chievo - Cagliari:

A sort mi mégis a Chievo - Cagliari találkozóval kezdjük, ami kapcsán a hazaiakról elmondható, sokáig keresték a helyüket újra a Serie A-ban, míg végül visszataláltak a tőlük megszokott "kis csapatokat legyűrő, nagyokat olykor megtréfáló, vagy, ha esetleg vereséget szenvedő, hát hősként elvérző" stílushoz és, hogy ezúttal is egy jó találkozó kapcsán említhessük majd nevüket, arról az idény egyik meglepetéscsapatának verónai látogatása gondoskodik. Igazi tétje a találkozónak mindenképpen a hazaiak szempontjából van és előreláthatólag fel is szántják majd a pályát Di Carlo mester tanítványai az első osztályban maradás szent célja érdekében, ellenben a Cagliari ezúttal valószínüleg kiegyezne egy békés döntetlennel is, melyre túl sok esély nem valószínű, hogy kínálkozik majd, így a szárdok is kénytelenek lesznek önmagukat legalább annyira felhergerelni, hogy legyen miért egymás szemébe nézni a hosszú visszaút meghitt együtt töltött órái alatt.

Hiányzók, visszatérők:

A Chievónál az eltiltott Mantovani az egyetlen hiányzó.

Hasonló a helyzet a vendégeknél, ahol a szintén büntetését töltő Matheu az egyetlen, kit Allegrinek nélkülöznie kell.

Várható kezdőcsapatok:

Chievo: Sorrentino – Frey, Morero, Yepes, Scardina – Luciano, Italiano, Marcolini, Pinzi – Pellisier, Makinwa

Cagliari: Marchetti – Pisano, Lopez, Canini, Agostini – Fini, Conti, Biondini – Cossu – Acquafresca, Jeda

 

Catania - Siena:

A Palermo múlt heti idegenbeli kivégzése után a Catania már nem tud olyan mérkőzést produkálni e szezonban, amivel ki tudná szárítani szurkolói szeretetzsákját, ráadásul a Siena elleni összecsapás előzetesen sem rejti magában ennek leghalványabb esélyét sem, így Mascaráék egy héttel kitolhatják a a múlt vasárnap óta tartó fiesztát és végre hazai pályán is megünnepelhetik újdonsült szicíliai trónrakerülésüket.

Hiányzók, visszatérők:

Az előző meccshez hasonlóan egy-egy hiányzó mindkét oldalon; a hazaiaknál Morimoto, míg a vendégeknél Rossettini lesz kénytelen kihagyni e találkozót.

Várható kezdőcsapatok:

Catania: Bizarri - Potenza, Silvestre, Stovini, Capuano - Baiocco, Ledesma, Biagianti - Martinez, Paolucci, Mascara

Siena: Curci - Zuniga, Portanova, Brandao, Del Grosso - Vergassola, Codrea, Gallopp -, Kharja - Ghezzal, Maccarone

 

Lecce - Reggina:

Mit is mondhatnánk e találkozóról, mint ami már a tabellára nézve is egyből szemet szúr; valamelyik csapat ma bizony végleg eláshatja magát, persze, ha igazán ügyesek a felek, még az is előfordulhat, hogy mindkettőre föld kerül. Azért a hazaiaknak illene kihasználnia a saját stadionjuk nyújtotta előnyöket, ráadásul szurkolóik nem csak a hatpontos kiesési lutri kapcsán követelik az ellen vérét, itt van még az az apróság is, hogy a felek legendásan nincsenek túl baráti kapcsolatban, azonos földrajzi elhelyezkedésük kapcsán, mely mint tudjuk Olaszországban felér egy csoportos gyermekrontás bűntettével.

Hiányzók, visszatérők:

Mihoubi, Cacia, Ardito és Ariatti a kényszerű hiányzók a leccei oldalon.

Míg vendégrészről az Andrea Campagnolo, Gleison Santos, Luca Vigiani, Edgar Barreto, Bruno Cirillo, Djordje Rakic, Emil Halfredsson lista egyik tagja sem áll Orlandi mester renelkezésére.

Várható kezdőcsapatok:

Lecce: Benussi - Stendardo, Fabiano, Schiavi - Giuliatto, Caserta, Edinho, Giacomazzi, Angelo - Tiribocchi, Castillo  

Reggina: Puggioni - Costa, Krajcik, Lanzaro, Valdez - Barilla, Carmona, Cozza, Sestu - Brienza, Corradi    

 

 

Bologna - Sampdoria:

A hazaiaknak nem ártana újból összekapni magukat, mert a maguk mögött hagyott február szinte tökéletesen értelmetlenné tette az azt megelőző hónapok szép teljesítményét. Könnyű dolguk azonban ezúttal sem lesz Milánót egy hét alatt oda-vissza lealázó ellenfelük személyében, ám azért valószinüsíthető, hogy a korábban négy évet is a Samp színeiben eltöltő Mihajlovic ezúttal kifőz valami csípős, szenvedős, de a három pont bezsebeléséhez elegendő receptet.

Hiányzók,visszatérők:

Paonessa, Cesar, Osvaldo, Marazzina, és Moras lesznek kénytelenek ezúttal a lelátóról követni az eseményeket hazai részről.

A Sampnál Daniele Franceschini, Angelo Palombo és Marco Padalino a hiányzók, mindannyian eltiltás miatt nem lehetnek majd a pályán Bolognában.

Várható kezdőcsapatok:

Bologna: Antonioli – Zenoni, Terzi, Britos, Lanna – Coelho, Mudingayi, Volpi, Mutarelli, Bombardini - Di Vaio

Sampdoria: Castellazzi – Raggi, Gastaldello, Accardi – Stankevicius, Sammarco, Dessena, Ziegler, Pieri - Pazzini Cassano

 

Milan - Atalanta:

Kalac, Kaladze, Nesta, Ambrosini, Gattuso, Seedorf, Kakà, Ronaldinho, Borriello és az eltiltott Favalli. Ez a Milan hiányzóinak listája, Isten óvja hát a vörös-feketéket egy feltüzelt Atalanta ellen, akiktől ráadásul nem is áll távol a bajnokság nagyjainak időnkénti megcidáztatása. Ám, hogy a hazaiakra is rámosolyogjon ha félszemmel is de talán pont az áhított mértékben a szerencse, arról a vendég oldalon jött Doni és Floccari kiesés gondoskodik, így alighanem nem lesz olyan, aki igazán tréfát űzhetne a viccet már egyébként sem különösebben jól tűrő Maldiniék viharvert csapatával. Jöhet hát Ancelotti és bizonyíthatja, hogy tengernyi sérült ide, rossz forma oda, ő bizony képes fiaiból újra győztes csapatot kovácsolni és kicsit elhallgat majd talán Milánó fejeket követelő, feldühödött népe.

Várható kezdőcsapatok:

Milan: Abbiati - Zambrotta, Maldini, Senderos, Bonera - Jankulovski, Pirlo, Flamini - Beckham - Pato, Inzaghi

Atalanta: Consigli - Garics, Capelli, Talamonti, Bellini - Ferreira Pinto, Cigarini, De Ascentis, Padoin - Valdes - Plasmati

 

Napoli - Lazio:

Nem tarthat minden sorozat örökké, így egyszer már újra nyernie kell a Napolinak. Na kábé ez az a mondat, amit mondtam úgy öt héttel ezelőtt is, így mostmár úgy döntöttem kitartóan ismételgetem e szavakat, egészen addig, amíg végre be nem jön e "jóslat", s akkor majd büszkén feszíthetek, na ugye megmondtam?! Ezúttal sem tűnik egyébként fáklyás menetnek az azzurrik vissztérése az élők sorába, a Lazio ugyanis éppen jó csapat periódusát éli az utóbbi három mérkőzését, benne a hétközi Juve elleni Coppa Italia elődöntöt zsinórban megnyerve. De azért korántsem reménytelen e misszió, ismerve, hogy a vendégek képesek egyik pillanatról a másikra újból és újból teljesen váratlanul megzuhanni, így akár a teljesen ellentétes előjelek ellenére, akár kiütéses hazai győzelem is születhet.

Hiányzók, visszatérők:

A Napolinál Luigi Vitale, Gennaro Iezzo, Matteo Gianello, Francesco Montervino és Matteo Contini a hiányzók az egy évre eltiltott Mannini társaságában.

A Laziónál Dabo, Diakite és Meghni nem tart majd a csapattal e déli kiruccanásra.

Várható kezdőcsapatok:

Napoli: Navarro - Santacroce, Cannavaro, Rinaudo, Aronica - Blasi, Gargano, Datolo - Hamisk, Denis - Lavezzi

Lazio: Muslera - De Silvestri, Cribari, Siviglia, Kolarov - Brocchi, Ledesma, Matuzalem, Foggia - Pandev, Zarate

 

Fiorentina - Palermo:

A tavalyi szezon után az erősítések ellenére inkább egyet visszalépő és kissé csalódást keltő hazaiak, a múlt héten egy egész szezont romba döntő vereségen túlesett vendégek ellen, mindkét csapatnak van hát miért bizonyítania szurkolói előtt. Ránézésre a Fiorentina tűnik erre mindenképpen esélyesebbnek, de túl nagy különbség azért nincsen e szezonban a két csapat között, ellenkező pályaválasztással például mindenképpen a szicíliaiak lennének favoritnak kikiáltva. Így aztán mondhatnánk legvalószínűbb a pontosztozkodás, de meg kell említsük, ezen a találkozón tényleg semmilyen eredmény nem lenne meglepetés.

Hiányzók, visszatérők:

Vargas eltiltás, míg Comotto és Santana sérülés miatt nem áll majd Prandelli rendelkezésére.

Szicíliai oldalon ennél egyel több, összesen négy játékos pótlását kell majd megoldania Ballardini mesternek; Migliaccio, Bresciano, Budan és Mchedlidze a hiányzók, előbbi kettő eltiltás, míg utóbbi kettő sérülés okán.

Várható kezdőcsapatok:

Fiorentina: Frey - Comotto, Gamberini, Dainelli, Pasqual - Donadel, Felipe Melo, Montolivo - Semioli, Mutu, Gilardino

Palermo: Amelia - Cassani, Carrozieri, Bovo, Balzaretti - Guana, Liverani, Nocerino - Simplicio - Miccoli, Cavani

Végeredmények:

Milan - Atalanta 3-0 (Inzaghi 7., 71., 74.)

Bologna - Sampdoria 3-0 (Di Vaio 46., 87., 91.)

Chievo - Cagliari 1-1 (Makinwa 56., illetve Jeda 28.)

Napoli - Lazio 0-2 (Rocchi 57., 65.)

Lecce - Reggina 0-0

Fiorentina - Palermo 0-2 (Simplicio 48., Miccoli 56.)

Catania - Siena 0-3 (Maccarone 9., Ghezzal 69., Jarolim 90.)



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr25988743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.08. 16:47:21

Szerencsére a sziciíliaiak teszenek nekünk egy szívességet és a Franchiban ütik meg Fiot, Grazie Palermo. Az se rossz, ha a Chievo egy ponton tartja a Cagliarit. Viszont Lazio visszacsimpaszkodik négy pontra, mert a Napoli a végén még kieső jelölté küzdi le magát.

Calogero 2009.03.08. 17:00:45

Még a végén a Roma lesz a forduló nagy nyertese, ezt nem gondoltam volna a tegnapi döntetlen után. A Palermo tényleg nagyot játszott, a múltkori kiütés után ők összekapták magukat, a Catania meg elhitte, hogy ők a legnagyobbak, azért a 20 éve idegenben nem nyerő Siena ellen elég ciki otthon kikapni.
Már csak egy hónap és itt a derby! :-) Akartam is kérdezni popp, miután olvastam egy hasonlót már tőled ami nagyon jó lett, hogy nem lenne kedved összehozni egy írást a meccsről?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.08. 17:04:38

A Fio-Palermot viszont csak a livescore-n követtem. Ezen héten csak mi meccsünket láttam teljes egészében.

Calogero 2009.03.08. 17:08:32

@popp: Roma - Lazio, április 11, ha jól emlékszem
itt van Miccoli gólja;
www.youtube.com/watch?v=pTVeZ5-1MLE

Calogero 2009.03.08. 17:10:51

Ha benne vagy, akkor én nem is írok róla majd semmit, az a meccs a tiéd lesz

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.08. 19:45:32

Deal! Költészet napján egy drámai Lazio verés és O bastardo biancoblu... ;-).

Electric Joker 2009.03.08. 22:33:17

popp: Felejtsd el, a derbin nyalni fog a merda ASR! ;-)

Calogero 2009.03.09. 10:29:44

Na végre egy Lazio szurkoló errefelé, valaki legalább kordában tartja majd poppot :-)

ulver 2009.03.09. 17:07:32

"Nincs mese, műteni kell Cicinho térdét, miután az orvosi vizsgálatok megállapították a szalagszakadást a térdében.

A játékost ma műtik meg fél négy körül a Villa Stuart klinikán, a beavatkozást Pierpaolo Mariani hajtja majd végre. Így most már biztossá vált, hogy Cicinho idei szezonjának vége, a játékos legközelebb majd csak a következő szezonban léphet pályára."

Ez egyre jobb. Menez is kidőlt. Lassan jó, ha lesz 11 járni képes játékosunk.

Pompás kilátások.

Calogero 2009.03.09. 21:37:56

Valóban szép kilátások, már csak az hiányzik, hogy Doni is kidőljön (ma ő is vizsgálatokon járt), De Rossira egyre jobban haragszom a hülyesége miatt. Nincs pardon, szerdán annak kell bizonyítania, aki lehetőséghez jut, szerencsére Fabregas is sokáig bukja és Adebayor sem lehet a pályán, viszont Eduardo nagyot villantott hétvégén