3000 romanista Londonban, az olasz szurkolók szereplése a BL nyolcaddöntők első mérkőzésein

 Egy kis áttekintés azoknak, akiket érdekel, hogyan teljesítettek az olasz szurkolók angol riválisaik ellenében, három videóval összefoglalva azt.

A római ultrák jó szokásukhoz híven ezúttal is kitettek magukért, szerényebb becslések szerint három-, bátrabb értékelések szerint több, mint négy ezren zarándokolva az Arsenal stadionjába. Kisebb nézeteltérésbe is keveredtek a hazaiak legvérmesebbjeivel, de egy kis szóváltáson és dobálózáson túl állítólag más nem történt, reméljük a szerdai visszavágó sem a megkéselt angolok tucatjairól marad emlékezetes.

A juventinók körülbelül kétezer szimpatizánssal képviselték a klub színeit a Stamford Bridgen és csináltak nagyszerű hangulatot a Chelsea stadionjának vendégszektorában. Íme egy videó London utcáin való vonulásukról, a tubeos utazásról, egészen a stadionig való megérkezésükig.

81 ezer néző, természetesen színültig tömött Curva Nord, impozáns koreográfia és végig remek szurkolás, ezek jellemezték az Inter ultráinak otthoni szereplését. Komolyabb összetűzésekről nem érkeztek hírek, így a Manchester szurkolók hosszú idő után először úszták meg az olaszországi kirándulást sérülések nélkül, a korábbi rossz tapasztalotak tekintve nem is csoda, hogy igencsak foghíjas maradt a Meazza vendégszektora.

Folyt.köv. kedd estétől, reméljük, már csak a 2016-os olasz EB pályázat okán is, ezúttal elmaradnak a véresebb összetűzések és a visszavágók a talján csapatok továbbjutása mellett, mindössze az ultrák által varázsolt fantasztikus örömünnepek okán maradnak emlékezetesek.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr59992500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.03.10. 14:23:24

Ha ki is esnének az olasz csapatok(nem hinném), ezek előtt a szurkolók előtt akkor is le a kalappal! Az volt a kemény még, h a Chelsea-Juventus meccsen szinte végig az olasz drukkerek énekeit lehetett hallani, egy-egy 'come on chelsea' szakította csak meg. :)