Manchester United - Internazionale, AS Roma - Arsenal

 Tegnap este egy kérdésre már választ kaptunk a háromszereplős olasz - angol derby kapcsán, a Chelsea révén egyenlőre a brit kluboknál az előny, de, hogy újabb a tavalyi évhez hasonló angol egyeduralkodásról, vagy a valódi arcukat újra megmutató talján klubok visszatéréséről beszélhetünk majd a nyolcaddöntők végeztével, arra csak ma este kaphatunk biztos választ.

Mindenesetre a két szerda esti visszavágó előtt a britteknél az előny, hiszen míg az Inter 0-0-ás döntetlenre végzett az odavágón hazai pályán a Manchester ellen, addig az Arsenal egy gólos előnnyel érkezhet a római visszavágóra, mely ugyan némi lépéselőnyt eredményez mindkét angol gárdának, de sem a milánóiak, sem a farkasok helyzete nem tűnik egyáltalán kétségbeejtőnek.

Manchester United - Inter

A két legfontosabb hír hazai részről; mind Rio Ferdinand, mind John O'Shea készen áll a bevetésre a sorsdöntő találkozón felépülve kisebb sérüléséből, s ha mindehhez hozzávesszük, hogy Vidic is letöltötte hárommeccses eltiltását, hát kijelenthetjük, aligha lesz problémája Fergussonnak a védelem összeállításakor.

Nem is meglepő hát, hogy igen magabiztosan nyilatkozott a 67 éves mester csapata továbbjutási esélyeiről, s külön kitért a tavalyi Barcelónával vívott párharcukra, mikoris szintén 0-0-ás odavágót követően sikerült kiharcolniuk a továbbjutást, (Paul Scholes góljával diadalmaskodtak a vörös ördögök 1-0-ra) kiemelve, hogy azon sikert elsősorban a csapat fegyelmezettségének és kellő koncentrációjának köszönhette, ha sikerül mindezt ma is hozni, nem lehet gond a továbbjutással.

A milánóiaknál ennyire azért nem rózsás a helyzet a sérüléseket tekintve, bár, ha megnézzük, hogy a védelemből kiesett Materazzi és Burdisso hogyan teljesített a korábbi sorsdöntő BL összecsapásokon, lehet inkább örömtáncot kéne járni hiányzásuk okán, nem pedig a távolmaradásukat siratni. Christian Chivu harcképtelensége ellenben valóban rossz hír, de, hogy ez se jelentsen túl keserű pirulát az interistáknak arról a Walter Samuelről érkezett legújabb hírek gondoskodtak, miszerint az argentín hátvéd felépült sérüléséből és visszafoglalhatja helyét a kezdő tizenegyben.

A csapat többi része nagyjából rendben van, már ami a keret bevethetőségét illeti, egyedül Muntari borzolta kissé a kedélyeket, amikor az Egyesült Királyságba éppen induló csapat becheckolásánál a repülőtéren kiderült, hogy a játékos bizony elfelejtette útlevelét magával hozni, de Mourinho közbenjárásával végül egy következő gépen követte társait a ködös Albionba.

Így a portugál mesternek már csak a kezdő tizenegy összeállítása kapcsán van min törnie fejét, a tréner ezúttal úgy fest egy szem csatárral képzeli el a felállást, két szélsővel megtámogatva az e célra bevetni kívánt Zlatan Ibrahimovic játékát, s míg a jobb oldalon biztosnak tűnik Dejan Stankovic helye, addig a bal oldalon még kétséges, hogy a Balotelli, Mancini párosból végül ki kap majd lehetőséget a bizonyításra.

Várható kezdőcsapatok:

Man.Utd.: Van der Sar - O’Shea, Evra, Vidic, Ferdinand - Carrick, Giggs, Park, Ronaldo - Berbatov, Rooney

Inter: Cesar - Maicon, Santon, Cordoba, Samuel - Zanetti, Muntari, Cambiasso - Stankovic, Balotelli, Ibrahimovic

Kezdés: 20.45, Old Trafford, Manchester                              Közvetítés: M1, 20.10

                                 online stream: link link1 link2 link3

 

AS Roma - Arsenal

Egy gólos hátrányt kellene ledolgozniuk Spalletti fiainak a ma esti visszavágón, ami azért a Stadio Olimpico hangulatát és a farkasok otthoni mérlegét tekintve koránt sem tűnik lehetetlennek, a klubot elért sérüléshullám azonban nem sok jót sejtet. Azt már az odavágónál tudtuk, hogy sérülés miatt biztosan nem lesz ott a második mérkőzésen Cassetti és a BL-be a klub és játékos akkor még menthetetlennek tűnő viszonya miatt abszolút be sem nevezett Panucci sem, az azóta eltelt két hét azonban csak tovább tetézte a gondokat a giallorossóknál. Egyrészt a londoni derbyn De Rossi begyűjtötte újabb sárgáját, mely a visszavágó kihagyását eredményezte, a találkozót követő napokban azonban kidőlt még Perrotta és Cicinho is, egy egész különítmény helyzete pedig erősen kétséges, miután sem Totti, sem Aquilani, sem Juan, sem Pizarro, sem Doni, sem Mexés kapcsán előre megmondani nem lehet, hogy végül képesek lesznek-e vállalni a játékot. S míg előbbi ötnél valószinüsíthető, hogy sérülésük ellenére ott lesznek a Roma kezdőcsapatában vagy legalább a kispadon helyet foglalnak majd, a francia hátvéd szinte biztos, hogy kénytelen lesz majd a lelátóról szurkolni csapatának.

A vendégeknél azért ennél sokkalta jobb a helyzet, bár nagy hiányzó, Fabregas és Adebayor személyében ott is akad, de Eduardo és Walcott visszatérésével lesz kivel pótolni a távolmaradókat. Természetesen megszólaltatták az újságírók a vendégek mesterét csapata esélyeit tudakolván, s a tréner igen derűlátóan beszélt minderről, kitérve arra, hogy sokkal inkább biztos együttese továbbjutásában, mint volt még akár egy-két héttel ezt megelőzően is, hiszen fiainak sikerült kievickélnie az utóbbi hetek kríziséből és újra gólt, gólokat képesek szerezni. Remek alkalom lesz ez, mint mondta, hogy bizonyítsák Európának igenis idén is bombaerős és szupertehetséges csapatuk van, ehhez mindössze annyit kell tenniük az olasz fővárosban, hogy nem hagyják rohamozni Tottiékat, mindenképpen a gólszerzésre kell nekik is törekedniük, hisz egy olyan csapat ellen,mint ma esti ellenfelük, a kapu elé való visszahúzódásuk a kiesésük bekövetkeztével lenne egyenlő.

Spalletti nem nyújtotta ilyen hosszúra mondandóját, mindössze annyit jegyzett meg; ő bízik csapatában, hiszen játékosai korábban már többször bizonyították, hogy képesek az ehhez hasonló nagy feladatok megoldására, s mint csapatát jellemezte; borzasztó elszánt mindenki, kűzdeni fogunk az utolsó erőnkig a továbbjutás kiharcolásáért.

Várható kezdőcsapatok:

Roma: Doni - Motta, Diamoutene, Juan, Riise - Taddei, Brighi - Tonetto, Baptista, Vucinic - Totti

Arsenal: Almunia - Sagna, Toure, Gallas, Clichy - Abou Diaby, Denilson - Eboue, Nasri, Walcott - Van Persie

Kezdés: 20.45, Stadio Olimpico,Róma                      Közvetítés:TV6, 22.50 

                                  online stream: link link1 link2 link3

Végeredmények:

Manchester United - FC Internazionale 2-0 (1-0)

G.: Vidic 4., Ronaldo 49.

Tj: Man.Utd. 2-0-lal

AS Roma - Arsenal 1-0 (1-0), tizenegyesekkel 6-7

Tj: Arsenal, tizenegyesekkel

G.: Juan 9.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr32996121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Calogero 2009.03.11. 16:24:43

e dajeeeeee Roma! Sérültek ide vagy oda, ki kell kaparni a továbbjutást, én bízom a Capitano és Vucinic varázslatában

Calogero 2009.03.11. 16:26:33

Már Ulver is írta; Mexés sajnos immáron biztos, hogy nem játszik, de legalább nem Loria pótolja majd

ulver 2009.03.11. 16:32:21

Meglepne, ha Mancini kezdene. Nem is tudom, játszott ő már végig meccset az Interben? (legszebb öröm a káröröm)

Calogero 2009.03.11. 16:36:47

Hát most a legfrissebb hírek szerint pedig ő kezd, de én se mertem beírni a kezdőcsapatba, annyira nonszensznek hangzik. Bár, ahogy emlékszem a Roma-ManUtd-ekre, ő mindig a jobbak között volt

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.11. 16:51:17

Azért egy lázat le lehet nyomni egy nap alatt, kérdés mennyi ereje lesz Mexesnek.

Calogero 2009.03.11. 17:25:00

@popp: most már többen is írták, hogy Mexés nem játszik, szóval sajnos úgy tűnik hiába csak láz, a legrosszabbkor jött. Remélem Diamouténéről kiderül valami hatalmas rejtett tehetség, Panucciért fáj a szívem ilyenkor

ulver 2009.03.11. 17:29:22

Remélem fog dolgozni a srácokban a dac, hogy csakazért is megdöglünk a pályán, ha már a szerencse nem épp velünk van.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.11. 17:38:50

@Calogero: Én meg ilyenkor haragszom igazán Panuccira, mert kizárólag rajta múlott, hogy nem neveztük a Bl-be.

Calogero 2009.03.11. 18:29:24

Hát bekaphatja az biztos, mellesleg a héten állítólag a vezetőség elé zarándokolt, hogy szeretne még két évet hosszabbítani.. én személy szerint nem bánnám, csak a BL miatt nagy kár ezért az egész hisztiért tényleg

ulver 2009.03.11. 19:37:27

@Calogero: Sajnos erősebbnek tűnik az Arsenal. Panuccit őszintén én sem bánnám, sokat tudna most is segíteni, ha ott lenne (lásd Maldini példája)

Unimuck 2009.03.11. 20:53:49

Gyorsan beszívta az Inter...

Unimuck 2009.03.11. 21:36:16

Vérzett a félidő végére a MU háta, meg lehet az Internek, ha így tolják tovább. 4gólt is lőhettek volna, igaz Ohsea is kihagyott egy ziccert. A Roma eddig annyit ad ki, amennyi szükséges, de kell még egy gól. Szerintetek tizi volt a félidő végén? Eléggé kétes szitu volt, annyi szent.

VVega · https://debugme.eu/ 2009.03.12. 00:13:59

Azért a végeredmény magáért beszél, nem csoda, hogy a FIFA,UEFA próvál betenni a Premier League-nek. Máshogy esélyük sincs csökkenteni ezt a dominanciát.

Bár azt meg kell jegyezni, hogy a MU-val volt a szerencse is, azt meg még Arsenalosként is el kell ismernem, hogy a Roma ugyanígy megérdemelte volna a továbbjutást. A Juvét pedig még sajnálom is...

Calogero 2009.03.12. 00:40:26

Óriás, hatalmas vaffanculo, ezt nem hiszem el, hogy képesek voltunk tizenegyesekkel kizuhanni, ez a kórházból összevakart csapat nem igaz, hogy nem érdemelt továbbjutást... Az Intert még csak-csak megértem, a Juvét sajnálom, de azt ők madárkodták el, mi meg... áááá, nem nézek több BL-t idén

Calogero 2009.03.12. 00:46:40

Riise mindentől függetlenül amit játszott az hihetetlen volt, eszméletlen nagy játékos, mint ahogy Motta is a világ egyik legjobb védőjelehet éveken belül.
Az olaszok most aztán irgalmatlanul pofára estek, remélem nem mellébeszélés követi majd e gyalázatot, hanem magukba szállnak, mert ez egy kurva nagy szégyen.
Innentől drukkolok, hogy két angol játszon majd döntőt Rómában, alázzák tovább az olaszok büszkeségét, hátha elindul lassan a felemelkedés majd újra.

Calogero 2009.03.12. 00:47:36

@VVega: Nektek pedig egy nagy grat, remélem akkor már innentől megnyeritek legalább!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 01:16:01

@Calogero: Nagyon megérdemeltük volna az egyszer tuti. Riise és Motta valóban óriásiak voltak (Lippi remélem nem habozik behívni Mottát), de kiemelném Diamutanét is, nagyon féltem, hogy ő mit művel majd, ehhez képest magabiztosan, labdabiztosan és hiba nélkül játszott. Hogy ezzel a szedett-vedett védelmmel gól nélkül lehoztunk százhúsz percet, az nem semmi ám.

ulver 2009.03.12. 08:46:40

@popp: 1. Ha valaki azt mondja nekem tegnap, hogy egy Diamoutene, Riise belső védőpárossal lehozzuk a meccset kapott gól nékül, kiröhögöm.
2. Nagyon bíztam benne, hogy sikerül még egyet rúgni, akkor meg lett volna.
3. Se a szerencse, se a bíró nem volt velünk (Taddei?)

4. Gartula az Arsenalnak.
5. Manchester-Barcelona döntő legyen inkább, nehogy már angol bajnoki döntsön a BL-ről.
6. Kesrű szájízzel, de meg kell jegyeznem, idén is a Roma jutott legtovább a BL-ben. Igaz, csak 40 perccel élte túl az Intert.

7. Az olasz csapatok közül egyik sem állt továbbjutásra, egy percre sem. papíron ez sima volt. Csak a Roma tudott meccset nyerni.
8. A BL kritikája, hogy a Porto meg a Villareal 8 között van, az Inter meg nem? Tényelg ennyire szar az olasz foci, vagy
9. Ennél már csak jobb jöhet. Jövőre egy olasz döntőbe kerül (most röhögni fogtok, de én a Milanra tippelek.)

10. Vissza a serie a-hoz, meg kell csinálni a negyedik helyet.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 11:29:44

@ulver: "3. Se a szerencse, se a bíró nem volt velünk (Taddei?)" -nagyon undorítóan játszott az Arsenal, sunyi után rúgyások brutális belépők, ahogy az egyik fekájuk odalépett Diamutenének, azt nemcsak piros lappal, de fegyházzal büntetném, ehhezképest még szabadot sem kaptunk érte. Ezeknek brutális sunyiságoknak a felét sem vette észre Mejuto Gonzalez. Ott volt akkor még Motta tizenegyes gyanús betörése, amiért legalább annyira fújhatott volna, mint kéthete Mexes esetében. Ja és a két meccs 210 perce alatt nem kaptunk akció gólt, csak eggyel többet kellett volna rúgnunk.

Calogero 2009.03.12. 11:37:27

Lett volna esély arra a harmadik gólra, de Úristen mit küldött Baptista.. Az a baj, hogy azért a 60.perc körülre eléggé elfáradtak a félig még mindig sérült fiúk, de még így is, ha 2 napig játszottak volna,akkor sem lő gólt az Arsenal

ulver 2009.03.12. 12:36:29

@popp: Ez valahogy mindig így történik, hogy az olaszok nem kedvesek a játékvezetőknek (bár mondjuk az Inter most sem panaszkodhat különösebben). De a válogatottal is esett már meg ilyen. Mindegy. Nem csak ezen múlt.

Akire nagyon mérges vagyok, az Baptista. Mikor akar játszani, ha nem a BL-ben a volt csapata ellen? Erre tessék:

Baptista - 3.0: The main reason Roma did not go through tonight. Missed two easy chances, including a sitter from three yards with 10 minutes to go.

viszont Riise előtt le a kalappal, nekem most bizonyította, hogy csak időre volt szüksége. Az utóbbi időben a két szélső hátvédünk (Riise, Motta) nagyon jól nyomja - bár tudom Riise most belül volt. Cicinho és Panucci padozni fog. (mondjuk Cicinho nem mostanában...)