Luzitán blöffkirály, húzz el Milánóból!

 Rájár a rúd, José Mourinhóra. Nem elég, hogy egész Anglia rajta röhög, mióta kiesett csapatával a Bajnokok Ligájából, még ott az a csúnya botrány is, miszerint állítólag a neki odaszóló egyik Manchester szurkolón vezette le dühét egy jó nagyot bemosva annak (melynek mostmár két szemtanúja is jelentkezett alátámasztva mindezt), ráadásul még  Olaszországban sem várta senki megértő mosollyal a portugált trénert. Ami egyrészről nem is meglepő, hiszen pont a sorsdöntő BL találkozó(k) előtt összerúgta ő már a port Itália apraja-nagyjával, ráadásul a sajtó kezdi megkérdőjelezni a "special one" különleges képességeit is, miután az érkezése okán menesztett Mancinihez képest semmiféle javulást nem tudott hozni az Inter nemzetközi szereplése tekintetében, márpedig ez lett volna az ok, amiért Moratti, az Inter elnöke, anno eurómilliókat nem sajnálva Milánóba csábította a megváltást ígérő korábbi Chelsea edzőt.

A legújabb hír pedig személye kapcsán, hogy a kék-feketék szurkolóinak egy csoportja tegnap, egy Mourinho távozását követelő hatalmas transzparenst feszített ki a csapat edzőközpontjában, tudatván abbéli véleményüket az edzővel, hogy ők bizony nem érik be a valószinüleg idén is Milánóban maradó Scudettóval, a csapattól BL diadalt, vagy legalább emlékezetes kupaszereplést vártak.

Amennyiben ez utóbbira gondoltak, talán nem is sejtik, de idén beteljesedett az álmuk, hiszen a nerazzurrók az utóbbi 5 év legrosszabb kupaszereplését produkálták a mesterrel; mindössze két győzelmet, három döntetlent és számtalan vereséget felmutatva a BL küzdelmei során.

Nem is csoda, hogy egyből napvilágot látott néhány hír, miszerint a portugál biztosan távozik majd nyáron a kék-feketéktől visszatérve a Premier Leaguebe, s szóba került máris a Manchester City, illetve Sir Alex visszavonulása után a Manchester United csapata is, de azt hiszem az nem vallana igazán Mourinhóra, ha úgy állna tovább Olaszországból, hogy nem sikerült náluk is megváltania a világot, így azért több, mint valószínű, hogy jövőre újult erővel, kissé talán csapatát átrendezve, de nekivág majd újra az Interrel Európa meghódításának.

Mert azért valamennyire nyilván jogos most a tréneren számon kérni a csalódást keltő nemzetközi szereplést, de azért ha figyelembe veszzük, hogy ez mindössze az első idénye Milánóban, plusz az átigazolások sem úgy sikerültek ilyen-olyan okokból, mint ahogyan azt eltervezte, ráadásul még egyből a nyolcaddöntőben össze is sorsolták csapatát a világ pillanatnyilag legjobb együttesével, hát azért nem biztos, hogy ő e kérdésben a főbűnös.

Az Inter pedig ha jövőre 45 év után valóban szeretne újra felülni Európa trónjára, azt hiszem kénytelen lesz belátni, hogy az a keret, ami Olaszországban elégnek bizonyul ahhoz, hogy évek óta egyeduralkodóvá tegye őket a Serie A-ban, az nem biztos, hogy garantálja, hogy ilyen magas célok megvalósítására is képesek. Ergo, nem elég egy jó edző ahhoz, hogy megváltsák a világot, Morattinak bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hogy ne Ibrahimovic legyen az egyetlen csapatában, akitől joggal tarthatnak Európa bármely stadionjában ellenfeleik.

* forrás: goal.com



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr31000272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.03.13. 18:10:25

EZ a videó mekkora :)

Calogero 2009.03.13. 18:23:08

Elég lett volna csak ezt berakni, én is szakadtam rajta :-)