Serie A 28. forduló : Inter - Fiorentina 2-0

 A forduló rangadójával zárul a Campionato 28.fordulója, a Genoa győzelme és a Roma pontszerzése okán lépéskényszerbe került Fiorentina látogat, a Juventus kitartó loholása következtében szintén nem kényelmeskedhető Inter csapatához.

Nem mondhatnánk, hogy a nerazzurróknak túl sok ideje maradt a BL kudarc után sebei nyalogatására, hiszen máris egy rangadóba csöppennek bele Mourinhóék mindössze négy nappal a manchesteri kirándulást követően, de talán jobb is ez most a kék-feketéknek, egy győztes derbyvel talán bizonyíthatnák maguknak és szurkolóiknak is mennyivel többre érdemesek annál, minthogy imáron menetrendszerűen a fél világ rajtuk röhög így március közepe tájékán.

Állítólag Moratti is kezdi belátni e helyzet tarthatatlanságát, ami végre kivételesen nem edzőkérdést jelent ezúttal, mint az Olaszországban korábban már megszokott oly üdvözítő megoldást, hanem állítólag a portugál mester részére bocsátott 100 millió eurós nyári igazolási keretet, mely felett a tréner szabadon rendelkezhet a szent cél (BL) elhódításának érdekében.

Addig is azonban kellene produkálni valami emlékezeteset a rendelkezésre álló kerettel és sejthető, hogy a npvilágot látott legfrisebb hírek miatt nem is lesz hiány bizonyítani akaró játékosok hadával a milánóiaknál.

A vendégek azért ekkora álmokat nem dédelgetnek, ők bőven beérnék az év végén megszerzett negyedik hely felmutatása okozta szűk, városi mennybemenetellel is és mivel idén is a tavalyihoz hasonló versenyfutás tapasztalható e téren, így nem ártana lassan elkezdjék a bravúrok produkálását, így a bajnokság hajrájához közeledvén.

Mindkét csapatnak szüksége lenne hát a három pontra, a döntetlen nem igazán mozdítaná előre egyikük szekerét sem, így megelőlegezhető egy parázs mérkőzés, a keretekre tekintve akár komoly izgalmakkal is, mely végén azért valószínüleg Zanettiék újra bizonyítják majd; lehet itt Rómázni, meg Juventusozni követendő példaként felhozva e két gárda nemzetközi (elfogadhatóbb) szereplését, amint újra hazai vizekre eveznek a klubok, a kék-feketék újra és újra bebizonyítják, itt viszont ők az igazi, az egyetlen etalon.

Hiányzók, visszatérők:

Mourinho ezúttal ismét a védelemben lehet majd kisebb gondban az összeállításnál, miután Burdisso, Materazzi és Chivu szolgálataira még mindig nem számíthat majd a tréner.

Prandellinek két játékos, a sérült Santana és az eltiltott Dainelli pótlását kell majd megoldania a ma esti találkozón.

Várható kezdőcsapatok:

Inter: Julio Cesar - Maicon, Samuel, Cordoba, Santon - Muntari, Cambiasso, Zanetti - Stankovic - Adriano, Ibrahimovic

Fiorentina: Frey - Comotto, Gamberini, Kroldrup, Vargas - Kuzmanovic, Jorgensen, Montolivo - Felipe Melo - Gilardino, Mutu

Kezdés: 20.30, Stadio Giuseppe Meazza, Milano            Közvetítés: Sport2

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 A korán szerzett Ibrahimovic találatnak köszönhetően egy nem túl nagy iramú mérkőzés kerekedett ki a találkozóból, melyen bár több egyenlítési lehetősége is volt a vendégeknek, végül ha kis szerencsével is, de a hazaiak tartották otthon a három pontot, ezzel visszaállítva a forduló előtt meglévő 7 pontos előnyüket a Juventusszal szemben.

A mérkőzéshez még hozzátartozik, hogy a második félidőben Santon alighanem piros lapot érdemelt volna durva megmozdulásáért, de hatalmas szerencséjére megúszta egy sárgával, nem úgy, mint Mourinho, akit a játékvezető kiállított a kispadról a hosszabbítás perceiben. A találkozó legszebb jelenete kétségkívül Ibrahimovic második találata volt, mely a szezon egyik legszebb góljaként vonul majd be a köztudatba.

S legvégül említsük még meg Javier Zanettit is, aki e mérkőzésen jegyezhette 634. pályára lépését a klub színeiben, mellyel beérte a méltán világhírű Giacinto Facchettit a klubrangsorban, reméljük láthatjuk még jó néhányszor a jövőben is a kék-feketék szimbólumának számító argentín játékost.

Végeredmény:

Inter - Fiorentina 2-0 (1-0)

G.: Ibrahimovic 11., 94.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr521003873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.