Serie A 29. forduló : beharangozó

Jónéhány ígéretesnek tűnő mérkőzéssel vár minket a Campionato 29. fordulója, többek között lesz itt toszkán rangadó Fiorentina - Sienával, a '80-as évek csúcsrangadóját idéző Napoli - Milan, illetve szombat este a forduló leginkább várt összecsapása a Roma és a Juventus sok mindent eldöntő ütközete.

Catania - Lazio

A hazaiak újra idegenben villantottak múlt hétvégén (döntetlen Udinében), a klubtól szokatlan módon lassan úgy tűnik nem eleve lefutottak Szicílián kívüli fellépéseik, most ráadásul végre meg is lovagolhatnák mindezt a Lazio fenéken billentésével, ha már a Siena ellen elmulasztották megtenni azt. Meg is van erre minden esélyük, miután a fővárosiak ismét sikeresen csináltak hülyét magukból sajátjaik előtt múlt vasárnap, s kisebb fellángolásoktól eltekintve nem tűnik úgy , hogy az össze-vissza csapongásaikon kívül bármi mással emlékezetessé tudnák tenni ideik szezonjukat, immáron a sokadik csalódást keltő évüket produkálva sorozatban.

Várható kezdőcsapatok:

Catania: Bizzarri - Capuano, Stovini, Silvestre, Potenza - Tedesco, Biagianti, Ledesma, Izco - Mascara, Martinez

Lazio: Muslera - De Silvestri, Cribari, Siviglia, Lichtsteiner - Brocchi, Ledesma, Matuzalem, Foggia - Pandev, Rossi

Roma - Juventus

A Roma éppen aktuális kezdőcsapatát már régóta nem Spalletti, hanem sokkal inkább a lassan túlórarekordokat döntögető orvosi stáb állítja össze, ráadásul mindehhez társult most az eltiltottak népes tábora is, nem túl valószínű hát, hogy pont e találkozón töri meg a "mister" lassan fél évtizedes Juventus elleni átkát. De Rossi fellebbezése ugyan adhat még némi reményt a Loria várható kezdése okán a Teverébe ugráló romanistáknak, a játékos ügyében pénteken várható döntés a tegnap este ezrek által imába foglalt fellebezési bizottságtól.

A Zebráknál végre színt vallott Giovinco, a nagy nyilvánosság előtt beismerve, hogy bizony megtévedt fiatal korában a Milan elvakult híve volt, s ez, valamint a csapat szerkezetébe nem illő parádés múlt heti játéka annyira felbőszítette a nyugalomért esdeklő Ranierit, hogy egyből ki is hagyta az olasz futball talán legnagyobb tehetségét tervezett kezdőcsapatából. Ott lesz viszont helyette az újra felépült 35 éves korábbi cseh futógép, aki gondolatban talán már visszavonulás utáni saját cseh samponreklámját tervezgeti, ahelyett hogy inkább kedvesen Ranieri fülébe súgná; figyelj gioia, hagyjuk már játszani kicsit ezt a srácot, ha te nem akarod meglátni majd én kimondom, masszívan eljárt már felettem az idő.

Várható kezdőcsapatok:

Roma: Doni - Riise, Loria, Mexés, Panucci - Tonetto, Brighi, Filipe - Baptista - Vucinic, Menez

Juventus: Buffon - Molinaro, Chiellini, Mellberg, Grygera - Nedved, Poulsen, Tiago, Salihamidzic - Del Piero, Iaquinta

Chievo - Palermo

Sovány szamár vágtában próbál kitörni a Chievo a homlokukba izzó L betűt égető kiesőjelöltek táborából, az idegenben mindig az áldozat szerepét felvenni képes Palermo ellen meg is van minden esélyük egy további életben maradást jelentő győzelemre kiharcolására.

Bár a szicíliaiakról elmondható, hogy igen jó idényt tudhatnak maguk mögött, mely akár győzelmi reményekkel is kecsegtethetné Palermo fiait, azért valószínüleg a hazaiak elszántsága és Bresciano, valamint Miccoli hiánya túl sok jót mégsem tartogat számukra e messzi kiránduláson.

Várható kezdőcsapatok:

Chievo: Sorrentino - Mantovani, Yepes, Morero, Frey - Marcolini, Rigoni, Luciano, Pinzi - Bogdani, Pellissier

Palermo: Amelia - Balzaretti, Bovo, Carrozzieri, Cassani - Nocerino, Liverani, Migliaccio - Simplicio - Succi Cavani

Torino - Sampdoria

Torinóban még mindenki próbál hinni az bennmaradásban, így hát nincs mese, a cél folyamatos, kissé üresnek tűnő szajkózása mellett az ilyen találkozókat kötelezően hozni kell, akár hangolásképp ártatlan csecsemők könnyének ivása árán is. Valami csoda mindenképpen kell majd, mert hiába az elszántság és némi téli erősítés, ez a Toro továbbra sem tűnik túl acélosnak, szemben a január óta egyre inkább magára találó, hétről-hétre a Cassano - Pazzini páros által valami kifejezetten élvezhetőt előadó vendég gárdával. Érdelődve várjuk hát az elszánt bika vs szárnybontogató matadorok összecsapást, azt hiszem a közönség ezúttal nehéz szívvel ünnepelné a szegény áldozat kivéreztetését.

Várható kezdőcsapatok:

Torino: Sereni - Rubin, Pisano, Natali, Colombo - Barone, Dzemaili, Corini, Abate, Rosina - Bianchi

Sampdoria: Castellazzi - Accardi, Lucchini, Raggi - Pieri, Franchescini, Palombo, Sammarco, Padalino - Cassano, Pazzini

Fiorentina - Siena

"Tutti a Firenze" - ezzel a transzparenssel próbáltak mindenkit a vasárnapi utazásra rávenni a Siena ultrái a Milan elleni találkozón, de azt hiszem csapatuk csúnya égése után még ők is inkább kétszer meggondolják útra keljenek-e egyáltalán a szomszéd városba. Ráadásul semmi jót nem ígér számukra a violák elleni vendégszereplés sem, a hazaiak győzelmi kényszerben vannak, s a két csapat keretei között van is akkora különbség, hogy minden különösebb gond nélkül abszolválják mindezt. Ehhez úgy tűnik ismét az Inter ellen levitézlett kezdő tizenegyüket hívják majd segítségül, akik, ha ezúttal a csatárok nem hibáznak el ismét minden kínálkozó lehetőséget, valószínüleg meg is hálálják majd Prandelli újboli bizalmát.

Várható kezdőcsapatok:

Fiorentina: Frey - Vargas, Kroldrup, Gamberini, Comotto - Jorgensen, Montolivo, Felipe Melo, Kuzmanovic - Mutu, Gilardino

Siena: Curci - Del Grosso, Brandao, Portanova, Zuniga - Galloppa, Vergassola, Codrea - Kharja - Maccarone, Amoruso

Inter - Reggina

Kiváló alkalom ez a forduló az Internek, hogy végleg lerázza magáról a Juventus csapatát, ennek megfelelően hozzák is majd a kötelező három pontot a Balotelli csapatba tételével a világ legunszimpatikusabb csapatává vált Mourinhóék. Sejthetnénk most meglepetést, mert a Regginának legalább annyira kellene e három pont a bennmaradáshoz, mint amennyire nem tesznek ezért már hónapok óta semmit, de nem túl valószínű, hogy éppen most vasárnap váltanák meg a világot, dacára a nerazzurri sérülésekkel tűzdelt védelmének, így marad a biztos hazai győzelem.

Várható kezdőcsapatok:

Inter: Julio Cesar - Santon, Rivas, Cambiasso, Maicon - Stankovic, Muntari, Zanetti - Adriano,Ibrahimovic, Balotelli

Reggina: Puggioni - Santos, Valdez, Lanzaro - Costa, Barilla, Carmona, Barreto, Sestu - Cozza - Brienza

Lecce - Atalanta

A Leccét alaposan helyre rakta a déli rivális Palermo a múlt héten, az Atalanta viszont épphogy újra éledezik Del Neri minimalista elvárásai lelkes betartása után. Valójában tétje a mérkőzésnek csakis hazai szempontból van, így remélhetjük, hogy a Lecce még egyszer megpróbál meggyőzni mindenkit, hogy a nagyok között a helye és közben szorgosan imádkozhat majd, hogy a vendégek is szarjanak bele kellőképpen e általuk teljesen fölöslegesnek vélt déli kirándulásba.

Várható kezdőcsapatok:

Lecce: Rosati - Stendardo, Fabiano, Esposito - Ariatti, Zachetta, Edinho, Angelo - Papadopoulos, Castillo, Caserta

Atalanta: Consigli, Peluso, Manfredini, Talmonti, Bellini - Padoin, Cigarini, Guarente, Deffendi - Valdes -Floccari

Bologna - Cagliari

A vendégek végre több év után újra élvezik a játékot, a hazaiak oroszlánként kűzdenek, hogy valahogyan csak-csak megkapaszkodjanak az első osztályban, kifejezetten jó kis mérkőzésre van hát kilátás Dall' Araban. A valószínűbb forgatókönyv szerint azért Di Vaioék nem merik majd megkockáztatni az méltán híres szerb harag kivívását és jobb a békesség címszóval a belüket is kihajtják majd e győzelemért, mely próbálkozásukat valószínüleg azért az Atalantához hasonlóan szintén csak a nyári szünetet váró Cagliari ellenében siker is koronázza majd.

Bologna: Antonioli - Lanna, Castellini, Moras, Belleri - Volpi, Mingazzini, Mutarelli, Osvaldo, Bombardini - Di Vaio

Cagliari: Marchetti - Agostini, Canini, Lopez, Matheu - Biondini, Conti, Fini, Lazzari - Jeda, Acquafresca

Genoa - Udinese

Két borzasztó szimpatikus "kiscsapat" nagy célokkal, míg előbbi a 4. helyet, utóbbi az UEFA diadalt célozta meg az idei év hajrájában, s már a célokból is következik, hogy a győzelem kivívásához inkább a hazaiak állnak majd közelebb. Kellene is nekik a három pont begyűjtése, hiszen ez esetben jó eséllyel lerázhatnák magukról a Roma fojtogató kezeit és valószínüleg mindössze saját maguk és lila riválisuk eredményeivel kellen törődniük a következő hetekben, mely azért jóval idillibbnek tűnik, mint a Loria szuvas fogai előli halálos előremenekülés. A vendégek előtt pedig hétközi bravúrjuk okán le a kalappal, de alighanem kivett az eleget belőlük ahhoz, hogy ezúttal ne róluk szóljon ez a találkozó.

Várható kezdőcsapatok:

Genoa: Rubinho - Bocchetti, Ferrari, Biava - Criscito, Juric, Milanetto, Rossi - Palladino, Milito, Sculli

Udinese: Handanovic - Pasquale, Felipe, Domizzi, Zapata - Asamoah, D'Agostino, Isla - Sanchez, Floro Flores, Pepe

Napoli - Milan

Tartom magam a néhány hete megfogadottakhoz, én bizony addig mondom mostmár, hogy végre összeszedi magát a Napoli, amíg tényleg be nem következik az. Nem létezik ugyanis, hogy egy ilyen képességű csapat egy ilyen szurkolótáborral karöltve tartósan ilyen mocsok nagy krízisben legyen, most pedig, ha másért nem, az új tréner okán le kell végre zárják, immáron végtelennek tűnő hetek döbbenetes szenvedését. Bár nem lesz valami könnyű dolguk, az éppen jó csapat periódusát élő Milan ellenében, de azért a meglévő problémák Milánóban sem tűntek el egyik napról a másikra, így aztán egy sokat futó, a végtelenségig kűzdő azzurrinak igenis lehet keresnivalója a védelme kapcsán továbbra is borzasztó sebezhető rossoneri ellen, akik a szélvészgyorsan reagáló Maldini - Favalli belső védő párost még kénytelenek megfejelni egy lepkekirály Didával is kapujukban.

Várható kezdőcsapatok:

Napoli: Navarro - Contini, Cannavaro, Santacroce - Datolo, Hamsik, Blasi, Pazienza, Montervino - Lavezzi, Zalayeta

Milan: Dida - Jankulovski, Maldini, Favalli, Zambrotta - Flamini, Pirlo, Beckham, Seedorf - Inzaghi, Pato

 

Kezdési időpontokat itt, linkeket a streamekhez pedig itt, itt és itt találtok majd, őrült jó hétvégét mindenkinek!

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr651014203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Calogero 2009.03.20. 13:06:26

Akinek van kedve, örvendeztessen meg minket tippjeivel, a győztes Simone Loria : Legféltettebb titkaim című önvallomásával lesz gazdagabb.

A tét komolysága miatt lehetetlen kimaradni, íme az első tippek;

Catania - Lazio 1-1
Roma - Juventus 1-1
Chievo - Palermo 2-1
Torino - Sampdoria 1-1
Fiorentina - Siena 3-0
Inter - Reggina 3-0
Lecce - Atalanta 2-1
Bologna - Cagliari 2-1
Genoa - Udinese 2-1
Napoli - Milan 3-2

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.20. 14:29:04

"Ranieri fülébe súgná; figyelj gioia, hagyjuk már játszani kicsit ezt a srácot, ha te nem akarod meglátni majd én kimondom, masszívan eljárt már felettem az idő." :-D! Ranieri ezek szerint
ettől a fölforgatott Romától is fosik. Egyébként nagy görény lenne a szövetség ha nem fogadná el De Rossi fellebbezését, vele már egy kicsit komolyabb meccset játszhatnánk. Azt vágtad amit mbemba kolléga ír a blogján, miszerint, farkasaink szabálytalankodtak legkevesebbszer, mégis ők kapták a legtöbb pirosat.

Catania-Lazio 1-0
Roma-Juventus 1-1
Bologna-Cagliari 0-1
Chievo-Palermo 0-0
Fiorentina-Siena 2-0
Genoa-Udinese 3-1
Inter-Reggina 2-0
Lecce-Atalanta 1-1
Torino-Sampdoria 2-2
Napoli-Milan 1-3

Calogero 2009.03.20. 16:52:24

@popp: ezt nem tudtam, ezek szerint nagyon brutál kell, hogy legyen a csapat, pedig hol vannak már a régi szép idők Zebinával, Samuellel meg a többi vehemensebb sztárral.. :-)
De Rossiról még mindig nincs hír, én nem nagyon bízom a csodában, de hátha

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.20. 17:10:23

@Calogero: Arra még mindig kiváncsi vagyok, hogy mit mondhatott a sporinak, amiért a csapatkapitányi karszalag ellenére is kiosztott neki zsinórban két sárgát.

Unimuck 2009.03.20. 20:56:29

Akkor én is beszállok;

Catania-Lazio 1-1
Roma-Juventus 0-2
Bologna-Cagliari 0-0
Chievo-Palermo 1-2
Fiorentina-Siena 4-0
Genoa-Udinese 2-2
Inter-Reggina 3-1
Lecce-Atalanta 0-1
Torino-Sampdoria 1-2
Napoli-Milan 1-1

Forza bianconeri!

Calogero 2009.03.21. 09:54:55

De Rossi sajnos bebukta, a szövetség nem enyhített, ráadásul Totti és Perrotta állapota is csak rosszabb lett.. Arsenal feelingem van, bár az előtt a meccs előtt nem gondoltam volna, hogy azt a rendelkezésre álló keretet még lehet egyszer valaki is visszasírja

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.21. 10:13:33

Core de Roma! - csak ebben bízhatunk!

ulver 2009.03.21. 18:34:13

kicsitmegkéstem,nem voltam gépközelben egy ideje.

Catania-Lazio erre már nem tippelek, mert megkezdődött, legyen 0-0 (az tuti bukás)
Roma-Juventus 1-3 sajnos
Bologna-Cagliari 0-0
Chievo-Palermo 1-1
Fiorentina-Siena 2-0
Genoa-Udinese 0-1 meglepi?
Inter-Reggina 2-0 sima
Lecce-Atalanta 1-1
Torino-Sampdoria 1-1
Napoli-Milan 1-3

ulver 2009.03.21. 18:37:04

@popp: úgy érzem, nem fogok maraddéktalanul szórakozni ma este. Gyakorlatilag C-csapattal fogunk kiállni. Szerintem nincs is elég ember a padra, Spalletti nem fog tudni cserélni. Csak a lelkesedésben, meg a Juve esetleges nagy arcában bízhatunk.

ulver 2009.03.21. 20:18:46

A Roma cseresora érdekesen fest: Malomo, Brosco, Crescenzi, D'alessandro, Stojan, Montella, Arthur. Utóbbi kettő kivételével fogalmam sincs kik ők. Mellesleg Filipét sem láttam még játszani. Titkos favoritom a meccs embere címre Loria (remélem bizonyít végre valamit, mint Riise az Arsenal ellen).

Calogero 2009.03.21. 20:19:19

Na popp máris vezet;
Catania - Lazio 1-0

de azért azt hiszem ezért senki nem haragszik rá :-)

Calogero 2009.03.21. 20:24:12

@ulver: Zebinának is volt egy-két jó meccse, bár nem gondoltam volna, hogy őt még valaha visszasírják Rómában..

Core de Roma! meglátjuk mire lesz elég

Unimuck 2009.03.21. 21:26:43

Na vezet a Juve :) Viszont a meccs első félideje hanyagolható volt... Gyengén játszunk. Giovinco aki mutat valamit támadásba, Sanyi szenved, Iaqui meg amikor kellett, nem hibázott.

ulver 2009.03.21. 21:29:47

@Unimuck: Ez egyszerűen pocsék volt. Szerencsére a Juve is, és ők nem is fognak megszakadni egy második gólért.
A sok felesleges szabálytalankodás miatt aggódom, Mexes-Loria párosból nem mindkettő fejezi így be a meccset.
Baptista egy hulladék már megint. Tonetto sem elég jó ide. Az új scrácot meg észre se vettem eddig.

Calogero 2009.03.21. 21:41:04

Ulver, vitán felül Tiéd az év tippje!!! :-)

Loria, mint gólszerző, ez hihetetlen

ulver 2009.03.21. 22:06:09

Azt hiszem nem nézem tovább.
Ráasádul már a tippem is elment.
Csodák márpedig nincsenek.

ulver 2009.03.21. 22:08:02

Nehéz ebben a helyzetben bárkit is bántani, de csak a kiesők kaptak több gólt, mint mi. Nem egy catenacciom sérülések ide vagy oda.

Calogero 2009.03.21. 22:13:40

Ez van, hétfőn a Trigoriában azt hiszem ebből nem ünneplés lesz.. szarok voltak az előzmények az igaz, de ilyen lélektelenül nem lehet

A Juve okosan játszott, azt hozták, amit kellett, lassú kivégzés