VB 2010 : Montenegró - Olaszország 0-2

 Sikerrel vette a válogatott a szombat esti VB selejtezőt, miután Pirlo tizenegyesével és Pazzini debütáló góljával 2-0-ra verte Montenegró nemzeti tizenegyét. További jó hír, hogy Írország mindössze döntetlent játszott hazai pályán Bulgária ellen, így a Squadra Azzurra immáron 2 pontos előnnyel vezeti csoportját.

Montenegró - Olaszország 0-2 (0-1)

G.: Pirlo 11.- tizenegyesből, Pazzini 73.

Montenegró: Poleksic – Basa, Pavicevic, Batak, Bozovic – Djalovic (Beciraj 71.), Drincic, Pekovic (Vujinovic 79.) Vukcsevic (Zverotic 89.) – Boskovic, Jovetic

Olaszország: Buffon – Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Grosso – Palombo, Pirlo (Brighi 81.), De Rossi - Quagliarella, Di Natale (Pepe 8.) - Iaquinta (Pazzini 59.)

Az egyetlen rossz hír Di Natale sérülése, a támadót már a találkozó 8. percében le kellett cserélni, egyenlőre még nincs hír állapotáról.

Most pedig jöjjenek a gólok, Pirlo cucchiaiója és Pepe zseniális passza után Pazzini bemutatkozó találata;

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Montenegróba látogat szombat este az olasz válogatott, hogy folytassa eddigi jó sorozatát, Cannavaróék ugyanis eddigi négy meccsük után 3 győzelemmel és egy döntetlennel a 8-as csoport első helyét foglalják el. Viszont teszik mindezt mindössze jobb gólarányuknak köszönhetően, hiszen a Giovanni Trapattoni által vezetett ír válogatott (mely a csapat szerdai ellenfele lesz) kitartóan ott lohol a Squadra Azzurra nyakában, így aztán mondhatni létszükséglet olasz szempontból a három pont begyűjtése.

Könnyű dolga semmiképpen nem lesz a Nazionalénak, emlékezzünk csak a 2-1-re végződő "odavágóra", melynek főszereplője ráadásul, a két gólt szerző Aquilani, ezúttal a keretben sem kapott helyett több hete, hónapja húzódó sérülése miatt. De nem ő lesz az egyetlen nagy név, akit nem láthatunk majd a már megszokott sztárok közül; Gattuso, Perrotta, Toni és Gilardino mind-mind sérüléssel bajlódnak, míg Lippi egyszerűen számításba se vette a kirobbanó formában lévő Cassanót és a mérkőzések eldöntésére bármely pillanatában képes Alessandro Del Pierót sem.

A keretben egyébként is egészen hihetetlen (10 játékos) arányban szerepelnek azok a futballisták, akik ezidáig mindössze 8 vagy annál is kevesebb válogatott fellépéssel büszkélkedhetnek, de talán éppen e játékosok hozzák meg majd a vb-n úgy hiányolt (joggal) tüzet a csapatba, lehetőséghez jutásuk hálájaként az utolsó percig felszántva a podgoricai stadion gyepét. S mindezt előre is feltételezve engedjünk most el egy elismerő tapsot a három keretbe meghívott újoncunknak, név szerint; Pazzini, Motta és Bocchetti e szerencsés trió, reméljük sikerrel debütálnak majd, utóbbi hónapokbeli teljesítményük alapján - tegyük hozzá - mindhárman meg is érdemelnék.

De, hogy ne csak folyton a hiányzókról beszéljünk sűrű jajgatások közepette, ezért aztán most beszéljünk "A hiányzóról" sűrű éljenzés közepette, a montenegrói válogatott legnagyobb ásza, az AS Roma csillaga, az őszi mérkőzés egyetlen vendéggóljának szerzője Mirko Vucinic ugyanis eltiltása miatt nem lehet majd a pályán a szombati találkozón, ezzel azt hiszem legalább egy góllal beljebb is van a Squadra Azzurra, áldjuk isteni szerencsénket. Van azért persze így is akire majd érdemes lesz kicsit jobban vigyázni, emeljünk is ki e csoportból két nevet; az egyik a Fiorentina ifjú tehetsége Stevan Jovetic, a másik pedig a Rapid középpályása Branko Boskovic, mindkettő képes egy-egy villanásával akár a találkozó eldöntésére is.

Várható kezdőcsapatok:

Montenegró: Poleksic - Basa, Tanasijevic, Batak, Pejovic - Vukcevic, Boskovic, Bozovic, Drincic - Jovetic, Djalovic

Olaszország: Buffon - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Grosso - De Rossi, Pirlo, Palombo - Di Natale, Quagliarella - Iaquinta

Kezdés: 20.45, Pod Goricom Stadion, Podgorica                 Közvetítés: Rai Uno

egy kis kedvcsináló; a Squadra Azzurra hangolása egy nagy kedvenc éneklésével



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr201028871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.27. 12:27:48

Mirko nélkül meg kell őket verni, de az íreket még inkább.

Calogero 2009.03.27. 12:41:06

Kivételesen remélem, hogy ez a hétvége nem a Nazionaléról, hanem egy másik válogatottról marad emlékezetes, mégpedig, hogy a magyar csapat a csoportja élére ugrik Albánia legyőzésével! :-)
Mirko nélkül tényleg győzni illene, én tippelek egy nehéz 2-1-es győzelmet, remélem Brighi alkot majd olyat, hogy benn ragadjon a csapatban, illetve remélem Rossi is lehetőséghez jut majd

ulver 2009.03.27. 14:30:16

Ezt az olaszok imán behúzzák 0-2-vel, akárhogy id álljanak fel. Ha nem, na akkor tényleg nagy baj van (főleg szerdára nézve).
De biztos, hogy Pirlo-val kell játszani? Jó, jó tudom, hogy klasszis, stb. azonban nem hiszem, hogy ő a 2010-es vébén meghatározó játékos lesz majd.

Egy albániai győzelem mellett még az szerezne nagy örömet, ha a Christiano Ronaldo - Ibrahimovic meccs döntetlenre jönne ki.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.27. 14:51:24

Én Tiranára figyelek elsősorban.

Unimuck 2009.03.29. 04:34:00

SZÉP VOLT MAGYAROK, SZÉP VOLT OLASZOK! Portugál - svéd X, és még a szlovákok kaptak egy négyest... Szép este :)

Calogero 2009.03.29. 10:24:49

Ez egy szép este volt bizony, nagyon szebben nem is alakulhatott volna!
Hatalmas grat Pazzininek a debütáláshoz, 'Sandrot (Sasát) meg a Serie A-ba! de mondjuk a Lazióba azért, ha lehet :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.29. 13:03:05

Jó estén volt tegnap az tuti, ráadásul az argentinok is nyertek :-).