Cassano vs Diego

  Ma este 20.45-től kerül megrendezésre a forduló rangadójának kikiáltott Juventus – Sampdoria mérkőzés, ami a pályára lépő játékosok személye mellett már csak azért is a játéknap leginkább várt összecsapásának tekinthető, mert a tabellán 2. helyet elfoglaló genovai együttes látogat az egyik legfőbb bajnokesélyesként számon tartott, pillanatnyilag 3. helyen tanyázó bianconeri otthonába. Mindkét csapat bővelkedik európai szinten is kiemelkedő képességű labdarúgókkal, de azért az aligha vitatható, hogy ha pusztán a játékosok tudásának előzetes pontozása döntene a mérkőzés kimeneteléről, a torinóiak magasan nyernék e párharcot. Hogy ennek ellenére a blucerchiati mégsem számít esélytelennek a Zebrák arénájában, azt leginkább csapategységének és kitűnő támadópárosának köszönheti. Mind a már elkallódottnak hitt Cassano, mind pedig a Firenzében mellőzött Pazzini leigazolása hatalmas húzásnak bizonyult, személyükben már-már legendás támadókettős született a Sampdoria csapatában. És bár a gólokat tekintve Pazzini mindenképp társa előtt jár, a csapat eredményességének titka mégis sokkal inkább Antonio Cassano személyéhez köthető. A korábban Rómában és a Real Madridban is megfordult fantasista igazi klasszisként mozgatja csapatát és villanásaival képes bármely ellenféllel szemben színt vinni klubja játékába. Érdemes megnézni idei Serie A-ban nyújtott teljesítménye statisztikáját is, 9 mérkőzésen eleddig 1 gólt és 6 gólpasszt jegyzett Antonio, ezzel egyértelműen csapata egyik legjobbjának mondható, oroszlánrészt vállalva a Sampdoria idei fergeteges menetelésében.

 Szintén hasonló megállapításokra juthatunk a hazaiak teljesítményét elemezve is, a különbség mindössze a játékos nevében áll, a bianconeri idei aduászának személyében a nyáron igazolt Diegót tisztelhetjük. Ha a CéRonaldo és Kaká transzfer árait vesszük alapul, a Juventus kétségtelenül az évtized üzletét kötötte Diego 25 millió eurós nyári szerződtetésével, a brazil néhány hét alatt bizonyította kivételes képességeit, s pillanatok alatt a Serie A egyik ikonjává vált. Sérülése miatt ugyan a bajnokságban kevesebbet szerepelt, de így is imponáló, 7 mérkőzésen szerzett 2 gól, 2 gólpasszos statisztikát tudhat magáénak, bár aki kicsit is nyomon követte idei évben a Zebrák mérkőzéseit az tudhatja, hogy a statisztikánál jóval beszédesebb pályán nyújtott teljesítménye, Zidane távozta óta nem volt Diegóhoz hasonló kaliberű játékosa a Juventus csapatának.

Ma este tehát egymás ellen lép pályára a Serie A és talán a világ legjobb irányítóinak két prominens tagja, s a kettejük pályán nyújtott teljesítménye közötti különbség könnyen az összecsapás kimenetelét is eldöntheti. S, hogy ki lesz vajon az, aki géniuszát megvillantva a találkozó hőse lesz majd? 20.45-től megtudhatjuk, mindenesetre reméljük Marcello Lippi is árgus szemekkel figyel majd.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr851481463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2009.10.29. 14:38:53

Na, ez a győzelem, amit nem kell megmagyarázni. Összeállt a Melo-Sisokko tengely (elnézve az idei Liverpoolt, az évtized hibája volt, hogy elengedték:))és Cassano tegnap este nem játszott nagyot. Amauri meg megtalálta a góllövő cipőjét, az utolsó harmadik meccsén harmadik gólja. Giovinco is mekkorát focizott már! Ha ennek a játéknak a 75%-át tudná hoznia a csapat, akkor meglenne a bajnokság, és 85% esetén meg a BL is. Forza JUVE!

Unimuck 2009.10.29. 15:43:35

Háá ez öröm, ez bódóttá :D
Micsoda játék volt, ez már igen. Amauri 2. gólja és Treze klasszik beindulós fejese, végre, végre, végre! Szép volt, csak így tovább!

madbalee 2009.10.29. 18:36:23

+ Pippó megint betalált :))

Calogero 2009.10.29. 20:40:14

Látom mindenki boldog, csak a Capitale gyászol lassan hetek óta :-(
A Juve iszonyat jó volt, Pippo meg Grandissimo, bár amit a második félidőben kihagyott..