Serie A, Coppa Italia, a szerdai találkozók

 Nem ez lesz azt hiszem a leghosszabb bejegyzés, amit itt olvashattok, mert a 2 találkozó sem hozta azt, amiről túl sokat lenne érdemes ezúttal írni. Na ez korántsem a Roma és a Juventus hibája volt, ellenben a Samp és a Catania teljesítménye több volt, mint kiábrándító ezen álmos szerdai estén.

A Juve, talán a hétvégi kritikákat meghallva, ezúttal igyekezett nem a legminimálabb üzemmódban 1 gólos győzelmet aratva letudni kupameccsét. Kellett ehhez mindenképpen, hogy Giovinco ezúttal kezdőként helyet kapott a bianconeriknél, akik sok helyzetet kialakítva, Marchionni, Giovinco és Del Piero találatával könnyedén ejtették ki a Cataniát a további kupaküzdelmekből. A következő körben valószínüleg nagyobb izgalmak elé néznek, amikor is a Napolival ütköhetnek meg majd a továbbjutásért.

A nap másik mérkőzésén a Roma fogadta a revansra éhező Cassanot, amiből végül inkább a farkasok elégtétele sült ki az anno 18 millióért vásárolt, de bagóért távozó Cassano kárára. Bár a Samp becsülettel próbált első osztályú csapat módjára játszani jó 21 percig, de jött az a fránya Baptista és pokoli nagy szabadrúgásgólt varázsolt a vendégek kapujába. Na itt tulajdonképpen le is fújhatták volna a meccset, mert a Samp a bekapott gólon úgy meg sértődött, hogy nem volta hajlandók további érdemi labdajátékra.

A Roma köszönte szépen, neki ez a senior tempo is tökéletes volt és csendben elfocizgattak egymás mellett a csapatok. Egyedül talán Baptista érezte azt, hogy ebben a meccsben számára még több is lehet és csinált olyan szinten hülyét Lucchiniből, hogy az dühében jó húsz perc múlva még Menezt is kétszer felrúgta viszonzásul. Baptista osztott ki tehát az 53.percben egy kötényt a 16-oson belül, majd borzalmas szögből egy hatalmas góllal koronázta meg mozzanatát.

Innentől már végképp csak békés passzolgatás ment, néhány kisebb Roma lehetőséggel, ahol újra pályára lépett Aquilani és beugrott pár percre Menez is Lucchini idegeit tovább tépni.

Győztek tehát a farkasok és feljöttek ezzel a tabella felső részébe, 6 pontra közelítve meg a 4.helyezett Napolit.

 

Juventus - Catania 3-0 (Marchionni 4., Giovinco 68., Del Piero 71.)

AS Roma - Sampdoria 2-0 (Baptista 21., 53.)

Címkék: serie a coppa italia 

A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr67878734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.