Serie A 21.forduló, összegzés

 Totti góllal tért vissza, Frey megkapta az év potyagólját, míg Beckham megszerezte második találatát is olaszföldön, egyszóval bőven van miről beszélni a 21.hetet követően is Itáliában.

/>                                                                  

Roma -Palermo 2-1:

A mérkőzésről elmondhatjuk, hogy ezúttal két főszereplőt választott magának, az egyik az ezidáig sérült, idén először pályára lépő Francesco Totti volt, míg a másik szerep az önmagát reflektorfénybe állító Matteo Brighinek jutott.

Totti beköszönésére nem kellett túl sokat várni a hazai szurkolóknak, hiszen már a 24. percben betalált a rómaiak kapitánya, igaz a gólhoz kellett egy kis szerencse is, hiszen a Capitano lövése Carrozzierin megpattanva jutott a hálóba. Majd Brighi vett át egy labdát hosszan Doni előreívelése után, s Cavani máris egalizált a kialakult ziccerből. Túl sokáig azonban nem maradt a döntetlen, hiszen a visszatért Totti remek beadása a javítanó próbáló Brighit találta meg, aki közelről fejelt a vendégek hálójába.

A második félidőben mindkét csapat kihagyott néhány egészen nagy lehetőséget, könnyen záródhatott volna a mérkőzés akár 4-4-gyel is, de a legelképesztőbb helyzetekben is hibáztak a felek a befejezésnél. A Roma e győzelmével már az 5.helyen áll, míg a Palermonak megszakadt remek idei sorozat, de még így is igen előkelő helyen állnak Cavaniék.

Fiorentina - Napoli 2-1:

A hazaiak nehezen, de hozták a rangadót, köszönhetően Montolivo remek szólójának, mely eldöntötte a találkozót, míg a Napoli elvesztette sérülés miatt harmadik számú kapusát is a mérkőzésen. Nem érdemeltek vereséget a vendégek, de Lavezziék nagyon hadilábon álltak a szerencsével e mérkőzésen, ráadásul a bírón is lenne ismét mit számon kérniük.

A mérkőzés egyik kuriózuma a Napoli egyenlítőgólja volt, amit Frey tőle ritkán látható mozdulattal hozott össze. E győzelemmel megszakadt a Fiorentina 3 meccsen át tartó vereségsorozata, a Napoli pedig pont ebbe csúszott most bele, hétvégén a büntetését letöltő Hamsikkal bizonyíthatnak Rejáék.

Udinese - Juventus 2-1:

A hazaiak maguk mögött hagyták egészen elképesztően rossz szériájukat, míg a Juve nagyot botlott, újra kiengedve az Intert a kezei közül. Del Piero keretből való kihagyása nagy hibának bizonyult, látván Amauri és Giovinco szenvedését csatárposzton, míg több hónap sérülés után pályára lépett Trezeguet a zebráknál, de csapatán már nem tudott segíteni. Szintén visszatért a pályára Iaquinta is, aki ugyan be is talált a hajrában büntetőből, de ez már csak az eredmény szebbé tételéhez volt elég, mert a Juve ezen az estén nem tudott mit kezdeni a Quagliarella-Di Natale kettőssel. Ezzel az Öreg Hölgy ismét 6 pontra távolodott a nerazzurróktól, ráadásul szerdán a Napoli ellen vár rájuk egy kifejezetten nehéznek tűnő csata a Coppa Italiában.

Catania - Inter 0-2:

Előzetesen meglepetést vártam e találkozótól, ezzel szemben mindössze annyi meglepő történt, hogy az Inter újra bizonyította, magasan kiemelkedik a bajnokság mezőnyéből. Remélem egyszer erejüket Európa elé is tárják majd, nem csak Olaszország pályáin brillíroznak majd, mert e csapatban sokkal több van annál, minthogy rendszeresen tavasz elején búcsút intsen Európának.

Cataniai pokoli hangulat ide, korai Muntari kiállítás oda (akinek ismét Tedesco esett áldozatául), Ibrahimovicék, ha némi szerencsével is, hiszen a bíró számomra némiképp érthetetlen módon érvénytelenített egy Catania találatot, illetve egy esetben a kapufa segített Julio Cesaron, de elhozták a 3 pontot Szicíliából, s ráadásul a forduló eredményeinek számukra kedvező alakulásának köszönhetően, újra meggyőző előnnyel vezetik a táblázatot.

Milan - Genoa 1-1:

Beckham újból betalált, méghozzá nem is akármilyen gólt lőtt az angol, szabadrúgásból, éles szögből vette be a Genoa kapuját, elkápráztatva ezzel, a lelátón játékát figyelő Capellót is. A Milan jól játszott, Pirlo révén két kapufát is lőtt és biztosan tartotta előnyét, egészen a találkozó végéig, amikoris Ancelotti érthetetlen cserékkel felhozta a vendégeket, akik megérezvén a kínálkozó alkalmat, támadásba lendültek és Milito révén (szerintem erősen lesgyanús szituációban) ki is egyenlítettek a 87.percben.

Maldiniék tehát ismét megbotlottak egy olyan mérkőzésen, ahol egy bajnokságot nyerni akaró csapat egyszerűen nem tehetné meg, hogy hibázik. Talán ez hiányzik idén a Milanból, hogy az ilyen, kicsit neccesebb mérkőzéseket is végül hozni tudják és bár még sok van hátra a bajnokságból, de nem hinném, hogy Gallianiékkal komolyan kellene számolni a Scudettóért vívott harcban, ahhoz több kellene.

Sampdoria - Lazio 3-1:

A Samp időtlen idők után újra nyert, köszönhetően többek között annak, hogy a vendégek e találkozón is büntetőt hibáztak. Cassano visszatért, méghozzá nem is akárhogya, végig remekül játszott és fantasztikus gólt szerzett. A vendégek szurkolóinak hétközi tüntetése pedig úgy tűnik Tare megdöbbenése ellenére mégsem nélkülözött minden alapot, a Lazio úgy tűnik ismét lejtmenetbe kapcsolt.

Cagliari - Siena 1-0:

A hazaiak ott folytatták, ahol abbahagyták, hiszen újra győzni tudtak, ezzel biztos középcsapattá előlépve. A gólt ezúttal is, a válogatott csatárgondjait a jövőben megoldani látszó Aquafresca szerezte, a találkozó 37. percében, egészen közelről kotort bele tökéletesen a labdába.

Atalanta - Bologna 0-1:

Az Atalanta végigtámadta a mérkőzést, ezzel szemben a második lehetőségét egyből gólra váltó Bologna örülhetett Volpi több, mint furcsa gólja után, Del Neriék legnagyobb bánatára. A mester egyébként a balszerencsét kárhoztatja a vereségért, az összefoglalót elnézve, van is benne valami.

Chievo - Lecce 1-1:

A Chievo ezúttal is az utolsó pillanatokban talált be ellenfele kapujába, ami ezúttal 1 pontot ért a verónaiaknak, köszönhetően annak, hogy a 49.perctől, Mandelli kiállítása miatt, 10 emberrel kűzdöttek a vendégek csatárai ellen. A Lecce ki is használta létszámelőnyét Giuseppe Vives embertelenül nagy góljával, de Bergonzi játékvezető a 80.percben ismét felmutatta a piros lapot, ezúttal a vendégek közül Fabianónak és a hazai csapat ettől lendületet kapva, végül a 88.percben Mantovani révén egyenlíteni tudott.

Megszületett hát az eredmény,mely igazából egyik csapatnak sem volt jó, de a hazaiak mentségére szóljon, hogy rossz helyezésük ellenére, idei mérlegük egészen jónak mondható.

Torino - Reggina 0-0:

A Torino talán győzelmet érdemelt volna, de csak egy hatalmas kapufáig jutott, míg a Reggina előtt is adódott néhány lehetőség, de élni egyik csapat sem tudott helyzeteivel, így más lehetőség nem lévén, osztoztak a pontokon, ami az előző mérkőzéshez hasonlóan, egy vereséggel ért fel mindkét fél számára.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr20909977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hufnagel István 2009.01.29. 14:07:02

Miért nem lepődtem meg a Milan eredményén... Így nem lesz bajnoki cím. Szerencsére a hétvégén Lazio jön, ami tán feltüzeli megint a nyugdíjas klubunkat, ahova a nemzetisport szerint akár jöhet Panucci( www.nemzetisport.hu/olaszfoci/milan-david-beckham-megserult-christian-panucci-erkezhet-219132.html? ). Ezen van, aki meglepődik egyáltalán? Persze, lehet, hogy csak szarkeverés megint...

Calogero 2009.01.29. 14:21:11

Hát valamivel meg kell tölteni az újságot és ez eléggé adja magát. Egyébként alapból azt mondanám, hogy Panucci megy majd Capello után, bárhol is van a tréner, de azért angol válogatott mégsem lehet.. Sajnáltam a Milant, de a végét nagyon eltökölték, remélem hozzátok a hétvégi meccset legalább