Serie A 22.forduló, szombati mérkőzések + eredmények + video

 Mindössze három nap pihenő után, szombati nappal kezdetét veszi a Campionato újabb, immáron 22.fordulója. Jól is jön ez a sűrű menetrend a mai napon otthon játszó Napolinak és Juventusnak, hiszen így nem kell egy egész héten át magyarázkodniuk dühös szurkolóik előtt a hétközben összeszedett vereség okán, máris lehetőségük nyílik a problémák orvoslására. Meg is lesz erre minden lehetőségük, hiszen bár két kifejezetten kellemetlen ellenfelet látnak vendégül az Udinese és a Cagliari személyében, papíron azért mindenképpen a vendéglátó csapatok tűnnek esélyesebbnek.

Napoli - Cagliari 18.15: (Sport2)

Ez a mérkőzés is, a többi e fordulóban megrendezésre kerülő találkozóhoz hasonlóan, 15 perces késéssel kezdődik, a játékosok ugyanis így fejezik ki szolidaritásukat a doppingtesztről elkéső és ezért a Wada által 1 évre eltiltott Mannini és Possanzini mellett.

A hazaiak három mérkőzés óta mindig vesztesen hagyják el a pályát, s ez a korábban Bl indulásban bízó kék-fehérek számára hatalmas pofont jelent. Ebből ráadásul kétszer közvetlen rivális ellen maradtak alul, nincs hát mese, el kell kezdeni újra gyűjtögetni a 3 pontokat. Remény van e rossz széria megtörésére, hiszen letöltötte két meccses eltiltását a a csapata legjobbjának vélt Hamsik, illetve Gargano is visszatérhet a kezdő tizenegybe, így jelentősen erősebb lesz a kritikus időszakban gyengébben működő hazai középpálya.

A vendégekkel nagyot fordult a világ néhány nap alatt, hiszen míg hét elején még mindenki borzalmas formájukról és esetleges edzőváltásukról beszélt, ezzel szemben a szerda esti Juventus elleni győztes mérkőzés után, ha csak néhány napra is, de Olaszország nem Juve szurkoló részének ünnepelt hőseivé váltak. Optimisták hát az udinei csapat háza táján, s állítják véget ért rossz szériájuk, s újból megindulnak felfelé, legalább egy Uefa-ban való szereplést érő helyezés kivívásáért

A találkozó kuriózuma lehet Di Natale Nápolyba való visszatérése, hisz a csatárról köztudott, hogy gyermekkora óta az azzurrikért szorít, a városban való születése miatt érthető okokból.

Érdemes még megemlíteni egy statisztikát, a Napoli 2007-ben való visszajutása óta minden esti, reflektorfényes találkozóján hozni tudta a győzelmet, előrevetítve ezzel némi segítséget a mai találkozó megtippeléséhez.

Hiányzók, visszatérők:

A haziaknál hiányozni fog a már említett Mannini mellett az eltiltását töltő Montervino, illetve az első, illetve második számú kapusnak számító Iezzo és Gianello. Jó hír viszont a kékek szurkolóinak Hamsik, Gargano és a harmadik számú kapusként nyilvántartott Navarro visszatérése.

A vendégeknél nincsen  sem eltiltott, sem hiányzó és további jó hír az udineieknek, hogy visszatérhet a csapatba Lukovic, miután letöltötte eltiltását.

Várható kezdőcsapatok:

Napoli: Navarro - Santacroce,Cannavaro,Contini - Maggio,Blasi,Gargano,Hamsik,Vitale - Lavezzi,Denis

Udinese: Handanovic - Zapata,Coda,Domizzi,Lukovic - Inler,D'agostino,Asamoah - Isla,Di Natale,Quaglarella

Juventus - Cagliari 20.45: (Sport2)

A két csapat közös statisztikája alapján a vendégeknek teljességgel fölösleges akár a Torinóba való utazásra is költenie, hiszen legutóbbi hat találkozójuk mérlege 4-2-0 a Juventus javára, mindez 14-2-es gólkülönbséggel megspékelve. A hazaiak ráadásul a bajnoki címért kűzdenek, míg a vendégek csak valahol a középmezőnyben vergődnek. Nem is említve a tényt, hogy a zebrák költségvetése és játékosiaknak értéke a szárdokénak több tízszerese. Nem mellékesen csak egy abszolút kiscsapat látogat az ország legnépszerűbb, többszörös Bl- és majd harmincszoros Scudetto-győztes óriásához.

Na ezen utóbbi sorokból is látszik, mekkora hülyeség a statisztikával dobálózni e mérkőzés kapcsán, hiszen az adatok köszönőviszonyban sincsenek a realitással. Esetünkben adott egy ugyan a Scudettoért kűzdő, de a hétközi fordulóban kiábrándító játékkal vereséget szenvedő Juventus, illetve egy folyamatosan fejlődő, egyre jobb játékot és eredményeket produkáló Cagliari. És bár papírforma szerint valóban Ranieriék a favoritok, azt hiszem senki nem lepődne meg, ha Allegri csapata végül ponttal, pontokkal távozna Torinóból, persze ez azért nagyban függ attól, hogy Del Pieróék mennyire tudják összeszedni magukat a szerdai vereség után.

Hiányzók, visszatérők:

Andrade, Zebina, Knezevic, Camoranesi, Salihamidzic, Manninger és Tiago mind a lelátóról lesznek majd kénytelenek végigizgulni a találkozót, míg jó hír lehet a hazaiak híveinek, hogy Del Piero ezúttal valószínüleg a kezdőcsapatban kap majd helyet.

A vendégeknél ennél jóval rövidebb a névsor, Aqufresca és Lopez játéka kétséges egyedül, de szerintem megkockáztathatjuk, hogy mindkét játékos felgyógyul majd az esti találkozóra.

Juventus: Buffon - Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro - Marchionni, Sissoko, Marchisio, Nedved - Del Piero, Trezeguet

Cagliari: Marchetti - Pisano, Bianco, Canini, Agostini - Fini, Conti, Biondini - Cossu - Matri, Acquafresca.

 

Emlékeztetőül a két találkozó őszi "odavágója":

 

#Update1:

Napoli - Udinese 2-2 (2-2)

Gólszerzők: Lavezzi 24., Hamsik 27., illetve Di Natale 32.(11-esből), Quagliarella 45.

Egy nagyszerű mérkőzésen 2-0-ról felállva egyenlített a vendégegyüttes, köszönhetően nem kis részben Quagliarella irtózatosan nagy góljának. A megszerzett egy ponttal mindkét csapat maradt ideiglenesen a forduló előtt betöltött 7., illetve 12. helyén.

 

#Update2:

A szombati játéknapon meg is született talán egyből a forduló meglepetése. A főszereplő természetesen a Cagliari volt, aki ezúttal a Juventust sokkolta Torinóban, taktikus, okos játékkal. A nap megérzése pedig magától értetődően Mbembáé, aki megtippelte a lehetetlent :-)

Juventus - Cagliari 2-3 (2-1)

Gólszerzők: Sissoko 31., Nedved 38., illetve Biondini 16., Jeda 54., Matri 78.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr60913800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cucchiaio 2009.01.31. 11:10:06

Én két meglepetésre tippelek, dupla döntetlent várok a két meccsen. Azért fogadni nem fogok rá :-D

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.31. 12:58:32

Azt mondják nagyot igazolt a Napoli. A Bocától Jesos Datolo érkeik. Csatár és azt mondják kreatív mint Lavezzi. 23 éves és 6 millió euróba került.
Gyerünk, gyerünk Cagliari! Egyszerűen csak mert szeretném, ha a kicsi nyerne. Szerintem most megvan az esélye ennek. Szóval 1-2!:))

Calogero 2009.01.31. 13:17:39

Jaja köszönöm. Olvastam én is a srácról, de mivel nagy a mozgás, majd másokkal együtt feldobok róla egy posztot, állítólag tényleg nagy tehetség.
A Cagliari az egyik kedvencem lett az utóbbi hetekben, csatlakozom az 1-2-höz :-)

Calogero 2009.01.31. 20:28:08

Na Cucchiaio első tippje bejött, kiváncsian várom az esti meccset ez ügyben :-)
A Roma napközben leszerződtette Diamoutenet a Leccétől, tehát elvben szabad az út Panucci előtt. Nemsokára bemutatjuk az új játékosokat is, addig is jöjjön az esti csata

Cucchiaio 2009.01.31. 22:21:48

Ez hihetetlen! 2-3 10 perccel a vége előtt! Nem bánom, ha bukom a tippemet, Avanti Cagliari!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.31. 23:00:47

Azért én sem tévedtem valami hatalmasat:))