Beckham: The World Is Not Enough

 Lehet Beckhamet szeretni és gyűlölni, de tegyük a kezünket a szívünkre és mondjunk rajta kívül még egy játékost, aki képes volt játékával mindhárom sztárbajnokság szurkolóit lenyűgözni. Na ugye, hogy nem fog menni? Mert hát legyünk őszinték, tele van a polc olyan játékosokkal, akiknek még csak-csak remekül megy egyik-másik pontvadászatban, de amint országot váltanak, mutatott játékuk színvonala elkezd meredeken lefelé ívelni, erősen megkérdőjelezve a kiadott tízmillió eurók jogosságát.

De, ha még találunk is olyan sztárt, aki két bajnokságban is képes volt kiemelkedőt produkálni, olyat, aki három, sőt négy különböző ország ligájában is ki tudott játékával emelkedni és a legjobbak szintjén teljesíteni, na ilyen játékosból csak egyet ismerhetünk és az nem más, mint David Beckham.

17 évesen indult el az angol középpályás felnőtt karrierje és rövidesen lenyűgözte Angliát fantasztikus elfutásaival, remek beadásaival és egészen kivételes pontrúgásaival. Manchesterben eltöltött évei alatt hatszor nyerte meg a Premier League-t, kétszer az FA kupát és egyszer a Bajnokok Ligáját.

2003-ban aztán hatalmas szenzációt keltve elhagyta Angliát és a Real Madridba igazolt, ahol ugyan kezdetben nem igazán ment neki a játék és Capello érkeztével sokszor kimaradt a spanyolok kezdő tizenegyéből, de a távozása előtti fél évben olyan szezont produkált, hogy azzal hódolójává tette Hispánia nem csak Madridista felét. Utolsó szezonjában bajnokságot is nyert a Reallal és bár már hónapokkal a szezon vége előtt bejelentették nyári eligazolását, végül olyan utolsó hónapokat produkált az angol, hogy a Real képes lett volna minden pénzt megadni, hogy valahogy mégiscsak maguknál tartsák Beckhamet.

Los Angelesbe való szerződése nyílván nem labdarúgó-pályafutásának csúcspontja volt, viszont remek lehetőségeket nyitott felesége és David számára önmaguk médiaszerepléseinek egy újabb dimenzióba helyezésére. Jöttek aztán így újabb és újabb reklámszerződések, saját valóságshowk, egyszóval véget nem érő szereplések, ráadásul az angol az MLS legjobban fizetett játékosává vált, de Capello angol szövetségi kapitánynak való kinevezése után rövid úton kiderült, ha David továbbra is szeretné magán viselni a háromoroszlánosok mezét, ahhoz kevés lesz az amerikai bajnokságban való ellébecolás, ahhoz bizony egy topbajnokság valamelyik élcsapatában kell újra bizonyítani hétről-hétre.

Így jött a Milanban való kölcsönszereplésének ötlete még tavaly év végén, mely az MLS több hónapos téli szünete miatt nem is tűnt kivitelezhetetlennek, s az amerikaiak belementek a kölcsönbe, feltételül szabva az angol Március 9-ei visszatérését. Sejthettek valamit Los Angelesben, hiszen ami januári bemutatkozása óta Milánóban következett, az felülmúlt minden várakozást.

David két hét alatt ámulatba ejtett mindenkit az egyébként futballügyekben különösen kritikus és rendkívül hozzáértő Olaszországban és szinte egy ország követeli most az angol Serie A-ban való maradását, kerüljön az Berlusconinak bármennyibe is. Nem is csoda, hiszen hétről-hétre pazar játékot, remek beadásokat, elképesztő mezőnymunkát, gólokat és gólpasszokat láthatunk Beckhamtől, aki legutóbbi bajnokiján már egyértelműen csapata legjobbja volt.

Hogy hogyan végződik a sztár olaszországi kiruccanása, azt egyenlőre még nem tudhatjuk, Los Angelesben egyenlőre úgy tűnik ragaszkodnak visszatéréséhez, Ancelottiék azonban sokat sejtetően benevezték a játékost az UEFA-keretükbe, meglátjuk hát mit hoznak majd a jövő hónap fejleményei. Mindenestre Capello már tiszteletét tette a San Siroban a középpályás játékát kémlelvén és állítólag igen figyelemre méltónak értékelte azt, így valószínüleg lehetőséget biztosít majd a játékosnak válogatottban való szereplései számának továbbgyarapítására.

 Beckham legszebb pillanatai Manchesterben:

A Real Madridban:

 

Első gólja Milánóban a Bologna ellen:

Illetve fantasztikus szabadrúgásgólja a Genoa ellen:



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr43917647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cucchiaio 2009.02.02. 11:51:00

Én kifejezetten nem szerettem Beckhamet, köpködtem is, hogy a SerieA-ba szerződik, de amit a Milanban küld, az nagyon durva! Kár, hogy nem a Cagliariban játszik :-)