Coppa Italia: Juventus - Napoli

 Az utolsó negyeddöntőt rendezik ma este az Olasz Kupában és nem is akármilyen összecsapásra kerül sor Torinóban, a cím megszerzésére is esélyes Juventus fogadja a szintén győzelemre aspiráló Napolit.

Mindkét csapat borzalmas formában van a sorsdöntő összecsapás előtt, a fő kérdés tehát mindenképpen az lesz, melyik együttes tudta leginkább túltenni magát az utóbbi hetek kudarcain. Az edzői nyilatkozatok mindenesetre mindkét oldalon arról árulkodnak, hogy mindössze egyszerű kisiklásnak tekintik a közelmúlt sikertelenségét és mind Reja, mind Ranieri elutasítja egy hosszabra nyúló krízis lehetőségének még a gondalatát is.

A Juve mestere például a Cagliari elleni kudarc okát a 2-1-es vezetésük utáni továbbra is megmaradó élénk támadójátékban látja, amit a szárdok remek kontrákkal a maguk javára használtak fel, sokkolva így a Zebrák szurkolóinak millióit.

Reja, a vendégek edzője is szóba hozta a hétvégi fordulót, igaz ő elsősorban nem csapata, hanem ellenfele találkozójára fókuszálva, mint mondta; mindig borzasztó nehéz egy olyan csapat ellen mérkőzést nyerni, mint a Juventus, pláne idegenben tenni azt, de a Cagliari példája is mutatja, hogy ez nem lehetetlen és hiszem, hogy Biondiniék szombati győzelme után nőttek a mi esélyeink is a Stadio Olimpicoban.

Külön pikantériát adhat a találkozónak Marek Hamsik személye, akinek nyári szerződtetéséért a Juventus állítólag minden lehetséges forrást mozgosított, kell is a Zebráknak a gyűjtögetés, hiszen a Dél-olaszok állítólag 40 miilió euro alatt nem hajlandók megválni a szlovák középpályástól.

A hazaiakhoz köthető hír még, hogy Ranieri kénytelen lesz nélkülözni az ismét influenzás Buffont, illetve a sérült Zanettit, Chiellinit és Marchisiót, a már megszokott hiányzókon kívül. De, hogy jó hírt is hallhassanak az Öreg Hölgy hívei, arról Tiago, Trezeguet és Camoranesi keretbe nevezése gondoskodhat.

Tervezett kezdőcsapatok:

Juventus: Manninger - Grygera, Mellberg, Legrottaglie, Molinaro - Marchionni, Sissoko, Poulsen, De Ceglie - Del Piero, Iaquinta

Napoli: Navarro - Santacroce, Cannavaro, Contini - Montervino, Blasi, Gargano, Hamsik, Aronica - Zalayeta, Lavezzi

Kezdés: 20.45 (Sportklub)

* a továbbjutó személye egy találkozón dől el

* a győztes az elődöntőben a Lazióval találkozik majd

És a végére egy hosszú összefoglaló a 2006-os Napoli - Juventus Coppa Italia találkozóról:

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr26922481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.