Seven Nation Army, egy dal, ami meghódította a világot

 Nem sok olyan dal van a világon, ami joggal kerülhetne egy olasz focival foglalkozó blog oldalára, de, ha túl sok ugyan nem is akad, egy van, amiről bizton állíthatom, nemhogy Olaszországot, hanem anno az egész világot meghódította.

Az egész úgy indult, hogy 2006 februárjában az FC Brugges csapatával találkozott a Roma az UEFA kupában és a hazaiak góljánál felcsendült egy bejátszás egy akkor még nem is annyira ismert számból, aminek aztán hihetetlen utóélete lett.

Néhány héttel később már a római ultrák kedvencévé vált e nóta és a Lazio elleni győzelmi sorozatot felállító találkozó után csapat és szurkolók is e dalra ünnepeltek. (egy-két sorral kiegészítve azt :-D)

Majd jött az Inter elleni csúcsrangadó, amikorra már a Stadio Olimpico apraja-nagyja e pár sort énekelte és a bordó-sárga ultrák egy egész stadionos koreográfiát szenteltek a Seven Nation Army tiszteletére.

Ekkor már az egész ország felkapta a fejét e dallamra, egy esti showműsorban Francesco Tottit kérdezték e kapcsán, s ő maga is dalra zendült, a maga módján..

Majd jött a bundabotrány, ami minden tifosót arcul csapott, de a 2006-os világbajnokság soha nem látott egységbe forrasztott csapatot, szurkolót, s a Squadra Azzurra győzelmén kívül azt hiszem egy valamiről lesz még emlékezetes ez a világbajnokság. Az olasz csapat győzelmének hivatalos ünnepségén aztán egy ország ünnepelt együtt egy dallamot üvöltve, s nem mellékesen a White Stripes is néhány hónappal később besöpört jó néhány elismerést, azt hiszem nem kis mértékben egy 2006-os Február estének köszönhetően.




A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr36941672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.