Del Piero ismét apa lesz

 A napokban látott napvilágot a hír, miszerint Alessandro Del Piero és felesége Sonja életében nemsokára újabb örömteli esemény kavarja majd fel a mindennapokat, Olaszország egyik legnépszerűbb álompárja ugyanis ismét babát vár.

A játékos hivatalosan is bejelentette a gyermek érkeztét, mint nyilatkozta; "Roppant boldogok vagyunk, hogy megoszhatjuk e jó hírt mindenkivel, aki számára fontos boldogságunk. Fantasztikus pillanatok elé nézünk, nem kevésbé örömteli hónapok lesznek ezek, mint amit már egyszer átélhettünk fiunk, Tobias születésekor."

A játékosnak egyébként is meg van az oka minden örömre, az utóbbi időben visszatalált régi, még sérülését megelőző formájára és mára a Juve valódi húzóembere lett. A Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben egymaga intézte el mindkét alkalommal a Real Madridot, a bajnokságban pedig hétről-hétre bizonyítja a válogatott támadó, hogy nem véletlenül kiáltották ki anno Olaszország legnagyobb reménységének.

Pedig nem volt ez mindig így. Bár Alessandro üstökösként robbant be a nemzetközi futball egére, első találkozóján, melyen kezdőként jelölték a Juventusba (pályafutását a Padovában kezdte) máris mesterhármast ért el. Következő szezonjában bajnokságot nyert a Zebrákkal, majd az ezt követő évben mindezt egy Bajnokok Ligája győzelemmel is megtoldotta, de legemlékezetesebb éve mégsem ez, hanem a 1997-98-as esztendő volt, amikoris fantasztikus idényt produkált Pinturicchio, a BL gólkirálya lett és bár a Zebrák a Dortmund ellen elvesztették a finálét, ki ne emlékezne Alessandro fantasztikus találatára.

1998 novemberében azonban az Udinese elleni súlyos sérülése után minden megváltozott. A csatár kénytelen volt a szezon hátralévő részét kihagyni, szeptemberi visszatérése után azonban már képtelen volt régi formáját visszanyerni. Egészen a bajnokság utolsó előtti fordulójáig nem sikerült bevennie akcióból az ellenfelek kapuját, s részben az ő szerényebb teljesítménye miatt csapata el is bukta a Lazio ellenében a Scudettóért folytatott aranycsatát.

Ráadásul a Squadra Azzurra 2000-es EB menetelésének is negatív hősévé vált, miután a döntőben, 1-0-ás előnynél beállva két száz százalékos ziccert is elszórakozott, mely után a franciák előbb kiegyenlítettek, majd a győzelmet is megszerezték, így mindenki Alexra volt dühös a találkozót követően.

A következő idény azonban még ezt is felulmúlta. A Juve kiesett a BL csoportküzdelmeiből, a támadó tovább szenvedett, Nem csoda, hogy a játékos mindent megtett, hogy a 2001-es küzdelmekben bizonyítsa, hogy korai volt még őt leírni, édesapja halála ellenére kezdte régi önmagát idézni és Nedveddel karöltve a BL fináléig vezette csapatát.

Majd Capello érkezte megtörte a visszatérést, az edző úgy tűnt teljes mértékben Ibrahimovicsot preferálta Alessandro ellenében, így beteljesedni látszott a végzet, miszerint Del Piero néhány jó idényt követően eltűnik a süllyesztőben.

De jött az Öreg Hölgy történetének legnagyobb botránya, s a klubot a Serie B-be száműzték. A csatár úgy döntött kitart klubja mellett, mivel az újdonsült vezetéstől ígéretet kapott rá, hogy köré építik a következő évek Juventusát , s az újra belé vetett bizalom hatására Del Piero szárnyalni kezdett.

Kellett ehhez persze az is, hogy 2006 nyarán a válogatott színeiben elhódítsa a világbajnoki címet, melyen legemlékezetesebb momentuma kétségkívül a németek elleni elődöntő hosszabbításában szerzett fantasztikus találata volt.

Tehát egy év másodosztály következett, melyet gólkirályi címmel ünnepelt a sztár, majd a Serie A-be visszatérve is folytatta a gólok ontását 21 góllal ott is a Capocanniere cím büszke birtokosává vált.

Nyugodtan mondhatjuk tehát, hogy Sandro újra a régi és ezen évek alatt nemcsak klubja, hanem az egész olasz labdarúgás szimbólumává vált,s amennyiben kitart idei parádés formája a szezon hátralévő részére is, akár valóra válhat a klub mellett a másodosztályban is kitartó játékosok nagy álma, újra együtt magasba emelhetik a világ csúcsát jelentő BL trófeát.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr45960534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.02.23. 17:00:30

Sandro maga a labdarúgás! Óriási egyéniség, hihetetlen nagy játékos! Még sok évig kápráztasson el minket a pályán!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 18:36:48

Maldini meg még azt is pályán éli meg, mikor nagyapa lesz ;-).

Calogero 2009.02.23. 19:06:45

Mindenesetre a fia már Seedorfot alázza;
www.youtube.com/watch?v=zXpPD3FpxIg
:-D

madbalee 2009.02.23. 21:33:23

Hatalmas egyéniség. A német-Olaszt meg hihetetlen még most is végignézni.

Calogero 2009.02.23. 21:47:37

Hihetetlen nagy meccs volt, előtte Grosso gólja meg a vb csúcsa volt

Calogero 2009.02.23. 21:48:11

pláne a gólöröme

Unimuck 2009.02.24. 12:59:12

Durva Maldini kisfia :P Itt van egy 6 éves kis csóka, aki szintén nem gyenge. Nézzétek meg. Érdemes :)
www.youtube.com/watch?v=10FKWOn4qGA