Moggi és Lotito már a hűvösön, Te kit küldenél utánuk?

 Míg Angliában a nemi erőszak, illetve a testi sértés a menő, hetente újabb és újabb játékosokat a bíróságok elé cibálva, addig Olaszországban inkább a klubelnökök és trénerek kisebb-nagyobb stiklijei foglalkoztatják elsősorban az ügyészségeket.

Íme a legújabb hír; a milánói bíróság 2 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Lazio elnökét, Claudio Lotitót. A presidente bűne, mérleghamisítás és a klub részvényeivel való manipulálás. Lotito láthatólag megdöbbent az ítélethirdetéskor, mint mondta, ennél jóval enyhébb ítéletre számított.

Úgy tűnik, Olaszországban masszív szigorral működik tehát az igazságszolgáltatás, Moggi után egy újabb klubelnököt küldve rács mögé, de talán azért, ha körbe nézünk, akad még egy-két ember, akit szívesen küldenénk az elítéltek után Itália börtöneibe, bár ki tudja hogyan, eddig még valahogy mindig kitáncoltak felelősségre vonásuk alól. De most eljött az igazság pillanata, eldöntjük mi, ki kerüljön harmadikként fel ezen impozáns listára,  ítéletet hirdetünk;

1. Roberto Mancini

Gyanús drogügyletek, tippmix csalás és még ki tudja mi fog a jövőben kiderülni az Inter korábbi edzőjének személye kapcsán, nem csoda, hogy senki nem akarja foglalkoztatni az egyébként Scudettók özönét szállító trénert, kinek neve mostanság gyakrabban merül fel Domenico Brescia és a Crisafulli mafiacsalád kapcsán, mint a megüresedett kispadok esetleges várományosaként.

/>  

2. Adriano Galliani

Bár anno a Milan már bűnhődött vezetői vétségéért, de bárhogy is nézzük, a személyes felelősségrevonás Moggi kivételével elmaradt, ami talán már önmagában is megérne egy külön történetet. A Milan elnökének komoly szerepe volt a calciopoli kapcsán kirobbant botrányban, ráadásul a vörös-feketéknél is többször felmerült korábban a mérleghamisítás gyanúja, talán nem túlzás hát a kopasz presidente tisztességének megkérdőjelezése.

3. Rosella Sensi

Korábban a Rómánál is többször szóba került, hogy komolyan manipulálta a klub éves mérlegét, néhány szezonnal ezelőtt még az is felmerült, hogy a giallorossik el sem kezdheti a szezont tisztázatlan pénzügyeik és rendezetlen bankkölcsöneik miatt. Ráadásul a Sensi család másik nagy vállalkozása, az Italpetroli romokban hever, Sensiék pedig a klub ellenértékében látják az egyetlen kiutat a családi csődből, így nem lenne meglepő, ha az anno felbukkant vevőjelöltek sokkal inkább a felszínre került újabb és újabb eltitkolt adósságok miatt léptek volna vissza a vásártól, mintsem a hirtelen jött elbizonytalanodásuk okán.

4. A Della Valle testvérek

Szintén a calciopoli főszereplői; játékvezetők megkörnyékezése, kisebb szivességek kérése itt, ott, amott, egyszóval van mit felróni Firenze új urainak. Ráadásul már a violák visszakerülése az első osztályba is felettébb érdekesre sikeredett, hisz ne feledjük, a Serie C2-ből mindössze két év alatt ( a hirtelen átszervezéseknek köszönhetően) sikerült újra felverekedniük magukat az első osztály küzdelmeibe, ami azért néhány újabb, eddig még nem napvilágot látott stiklit feltételez. S, ha ez még nem lenne elég, egy-egy firenzei találkozón a testvérpár által bevállalt rózsaszín öltönyös, 80-as éveket idéző öltönykombinációjuk már önmagában elég okot szolgáltathatna néhány év elmélkedésre a börtön hideg falai közt.

5.  Massimo Moratti

Ne feledjük, az Inter kimaradt a bundabotrányból, a kék-feketék afféle áldozatként sínylették meg Moggiék ámokfutását, ennek következtében aztán a FIGC egy ajándék Scudettóval jutalmazta a milánói csapatot. Viszont mintha más ígéreteket is kapott volna Moratti a háttérben, az utóbbi évek egyre gyanúsabb játékvezetői tévedései legalábbis már a Calciopolit idézik, nem véletlenül borult ki a vasárnap esti derbyt követően immáron sokadszor a Roma csapata. Annak ellenére, hogy persze ez mindössze csak rosszindulatú feltételezés, azért mi megelőlegeztünk egy helyet az Inter elnökének is e dicső felsorolásban, hátha másnak is van rajtunk kívül egy olyan fura előérzete.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr48979696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.04. 12:30:00

A miniszterelnök úr kimaradt a fölsorolásból. Pedig Berlusconi talán már le is töltötte volna büntetését, ha második miniszterelnökségét nem azzal kezdi, hogy módosítja az ő bűnösségét kimondó törvényeket. Aztán nekem Németországból is volna jelöltem bizonyos Uli Hoeness.

Calogero 2009.03.04. 12:38:52

@popp: akkor maradjunk annyiban, hogy a győztes majd bejut a nagy nemzetközi döntőbe, Calderon, Hoeness stb társaságában

ulver 2009.03.04. 13:31:03

Valószínűleg mindegyikük sáros, de valószínűleg a serie a és b (valamint az összes profi klub) vezetésében találnánk ilyeneket. Csak ők vannak szem előtt. Nem gondolom, hogy mondjuk a Palermo elnöke tisztességesebb lenne náluk, csak kevesebb a pénz/hatalom/befolyás (nem tudom, ki a Palermo elnöke, ha mégis tisztességes, akkor elnézést kérek...).

És a Chievo? :-)

drdugo 2009.03.04. 13:35:11

Moratti a legaljasabb mind közül.

Calogero 2009.03.04. 13:54:37

@ulver: Zamparini az elnökük, keress rá, nyilván jogosnak érzed majd a bocsánatkérésedet már a kép alapján is :-D

ulver 2009.03.04. 14:06:26

@Calogero: Valóban meg kell követnem, ritka szimpatikus ember kép alapján.
Listára vele :-)
De azért nyomtam egyet Morattira.
Mancini pedig lehetne a Milan következő edzője... zsák a foltját.

Calogero 2009.03.04. 14:14:28

Kár, hogy nem olasz basszus, de asszem Signore Furulyás toronymagasan verte volna Morattit is a listán :-D bár ki tuja milyen szálak fűzik Calabria büszke fiaihoz

Unimuck 2009.03.04. 14:20:08

Újabb gratula :) Furulyás mellé Stadler Józsi bácsit :P

lacikacs 2009.03.04. 14:25:18

Morattihoz: a kék-feketéknél is többször felmerült korábban a mérleghamisítás gyanúja

ulver 2009.03.04. 14:26:25

@Unimuck: Ha nemzetközi mezőny, akkor Bernard Tapie-t ki ne hagyjuk, róla illik megemlékezni...

Calogero 2009.03.04. 14:30:06

@lacikacs: ez már csak a bonbon minden mellé, persze lehet csak a féltékenység beszél a többi olasz szurkolóból. Elképzelhető, hogy csak az "erősebb, világsztárokkal teletűzdelt csapatok mindig több segítséget kapnak a játékvezetőktől" elv alapján járnak jobban néha a nerazzurrók, majd a következő hónapok eldöntik ezt. Mindenesetre a Manchester kiverésével elhallgattathatnának mindenkit Mourinhóék

mkmax 2009.03.04. 14:33:42

Üdv!

Az eredeti kérdésre válaszolva:

Megírtam az [origo]-ra, címlapos cikk volt, csak erősen kicenzúrázták:

www.origo.hu/sport/focivilag/20090209-eltunt-penzek-es-meggyilkolt-vezetok-a-futball-es-bunozes.html

Innen letölthető az eredeti anyag:

mkmax.web.elte.hu/

tucano 2009.03.04. 15:17:37

Amikor kiborultak a rómaiak a tévében, persze a stúdióban csak ők voltak, mire mutattak két egyértelmű róma szabálytalanságot, pl. Adriano lerántását, mire vállat vontak, hogy hja kérem ilyen ez a calcio. Az anyjuk kínját, hajrá Inter!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.04. 16:37:09

@mkmax: Az mindesetre érdekes, hogy a Romániáról írt bekezdés közte a Pászkányról szóló mondat egy az egyben kimaradt.

mkmax 2009.03.04. 18:38:21

@popp: Összeesküvés-elméletekkel elvből ne foglalkozzunk, bizonyíthatatlanok - és az ellenkezőjük is. Így történt, kész. Rákattintottam a blogodra, mostanában nem folytatod?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.04. 19:03:55

@mkmax: oda hívtak csak és a srác is eltűnt, aki szervezte a cuccot. Egyébként nem akartam én összeesküvést sugallni, csak furcsállottam. (Az origo címlapos cikkeket meg mindig meghúzzák, és leginkább nem tartalmi, hanem terjedelmi és stilisztikai szempontból. Főleg, ha külső cikk.)