A rasszista Ranieri

 A Lazio elleni Coppa Italia találkozót követően Claudio Ranieri, a Juventus mestere, kissé feldúltan, az őt faggató riporter kérdéseire a következőt nyilatkozta; "Nem tetszett az a felfogás, ami szerint a mai találkozón Signore Tagliavento a mérkőzést vezette. Annyiszor megvillant a kezében a sárga, hogy a végén már azt hittem, kínaivá változott." - mondta a tréner, a mérkőzésen kiosztott hét sárga lapot bírálva.

Nem várt utóhatása lett azonban e néhány mondatnak, az ázsiai ország legbefolyásosabb  újsága, a Titan ugyanis bocsánatkérést követelt az Öreg Hölgy trénerétől, Kína polgárait sértő szavai okán.

Meg is lett az eredménye e kirohanásnak, Ranieri mester rekord gyorsasággal újságírók előtt termett és az alábbi nyilatkozatot adta közzé;

"A Juventusszal a múltban volt már mérkőzésünk az ázsiai országban így jól ismerem az ottani játékvezetőket, akik szemben az Olaszországban tapasztalható legújabb trenddel, miszerint a sípmesterek angol mintára igyekeznek minél kevesebbszer megszakítani a játékot, minden egyes kisebb faltot követően a sípjukba fújnak és lapokkal torolják meg a kisebb szabálytalanságokat is. A Lazio elleni mérkőzésünk játékvezetője azonban szembe ment az aktuális talján bírói felfogással és rengeteg sárgát kiosztva vezette le a találkozót. Félreértés ne essék, én nem szeretem e témában az angol stílust, szeretném, ha a sztárjainkat védenék a játékvezetők a sérülésektől nem megengedve a durvább játékot. Nem akartam megbántani senkit múltkori szavaimmal Kínában, szeretem az ott élő embereket, Kína egy nagyszerű ország."

Hát kimagyarázásból jeles Signore Ranieri, azt hiszem egy-egy magyar politikus is megirigyelhette volna Claudio szép szavait.

*forrás: goal.com



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr37982792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.05. 12:35:22

Ranieri kénytelen lesz igazolni nyáron egy kínait. Amúgy egy átgondolatlan szar poén volt felhevült állapotban. Egyébként meg mag a kínai állam szarja le leginkább Kína polgárainak emberi jogait.