Maicon, Buffon, Ancelotti - klasszisokat veszíthet a Serie A

 Három név, mely a három legnagyobb olasz klub egy-egy szimbólumát jelenti, s három név, melyet az utóbbi napokban, hetekben többször hoztak összefüggésbe külföldi sztárklubokkal. Buffon esetében a kapus ügynöke lepett meg minap mindenkit azzal, hogy kijelentette; bár ügyfele a Zebráknál képzeli el továbbra is pályafutását és szeretné még évekig a Juve hálóját védeni, azért, ha jönne egy mesés ajánlat, elgondolkodnának rajta. Aki lelki szemei előtt máris látni véli a teve háton Torino felé tartó Manchester City vezetőit, azok megnyugtatására közlöm, egyenlőre még semmi érdemleges nem történt ez ügyben, de aligha lenne meglepő, ha mostantól igen gyakran bukkanna fel egy mondaton belül Buffon és az "angol" klub neve, kiváltképp, hogy a kékek éppen kapus keresőben vannak.

Maicon és Ancelotti esete azért kissé más. Itt a történet alapvetően nélkülözi a tényeket, sok egymásnak ellentmondó információ kering a nagyvilágban, egy biztos csak, mindkét esetben egy igazi, Real Madrid féle, a nyári átigazolási szezon végéig eltartó szappanopera van kialakulóban. Az Inter játékosáért állítólag bejelentkezett a Real, melyre a Milánóiak közölték, hogy jöjjenek nyugodtan, egyszer már tavaly kosarat kaptak, amit viszont tagadtak a blancók és közölték, nem is érdekli őket a játékos. Majd rá egy napra szárnyra kapott a hír, hogy a Madrid elfaxolta hivatalos ajánlatát, amit viszont Morattiék cáfoltak, mondván Agüero rajongó levelein kívül nem igen kaptak üzenetet az utóbbi napokban. A sztori tehát már most zavaros, s biztosak lehetünk benne, bőven tartogat még fordulatokat a következő hetekben, hónapokban.

Mint ahogy Ancelotti helyzete is hasonló, őt állítólag Florentino Perez környékezte meg, kérve a mestert, hogy amennyiben elnökké választják, úgy foglalja el a Real kispadját, melyre a tréner egy Galliani kezébe nyújtott ultimátummal válaszolt, melyen legalább két klasszis nyári igazolását követeli maradásáért cserébe. Itt azért már kicsit tovább fejlődtek az események, mint az Inter brazil védője ügyében, hiszen úgy tűnik a rossoneri igyekszik minden eshetőségre felkészülni, s komoly edzővadászatba kezdett az utóbbi napokban, gondolván mégiscsak olcsóbb egy új tréner kerítése, mint Berlusconi igencsak beragadt kincstárajtajának kinyittatása. Leonardo neve már a kezdetek kezdetén felmerült, de a legfrisebb hírek szerint Carletto idei távozása esetén Rijkaard, későbbi klubváltása esetén pedig Lippi lehetne a Milan kispadjának újdonsült birtokosa, talán a vörös-feketék szurkolóinak nem is olyan nagy bánatára..



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr131043549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2009.04.03. 17:39:52

Buffon kivásárlási ára 50m € és ha ezt meg is fizetné vmelyik csapat akkor is még Giginek bele kell egyeznie a váltásba. Ekkora összeget érte szerintem csak a city adna érte, oda meg nem fog elmenni! Még sok évig Juve mezbe fog védeni! A Parma csapatából akar visszavonulni.

Calogero 2009.04.04. 10:15:42

Mondjuk állítólag most Donit is betámadta a City, de tőle is kosarat kaptak. Én Gigit max a Barcában tudnám elképzelni, ha már külföld, de nem hiszem egyébként, hogy ő még nagy külföldi klubba fog védeni

h492019 2009.04.04. 15:00:14

azt nem értem, ha ekkora kapuskeresés van a citynél, akkor miért vették meg Given-t... ha tényleg világsztárt akartak volna igazolni, akkor addig kihúzhatták volna, van két fiatal, de igen tehetséges kapusuk Hart, és az ifijabbik Schmeichel személyében...

úgy látszik a nagy pénzösszegek környékén sosem jelenik meg koncentráltan az ésszerűség...