Az Inter a forduló nagy nyertese

 Álmában sem kívánhatott volna szebb fordulót az Inter, hiszen a bajnokság jelenlegi állást tekintve két közvetlen riválisa közül egyik sem tudta begyűjteni az áhított 3 pontot, míg a nerazzurri a lefújás előtti utolsó pillanatokban szerzett góllal szerezte meg újabb győzelmét. Ronaldinho idei első találatával mentett pontot a több, mint egy félidőn át emberelőnyben játszó Milánnak, míg a Ranierivel szárnyra kapó Roma újabb győzelmet aratott, ezúttal a Donadoni munkásságát igencsak megsínylő Napoli ellen bizonyultak jobbnak Tottiék.

A forduló nyitómérkőzésén a Bari ott folytatta, ahol Milánóban abbahagyta, körülbelül három mérkőzésre való ziccert szórakoztak el a kakasok, Kutuzov például egészen elképesztő helyzetben lőtte telibe a kapufát. A vendégek továbbra is mélyen maguk alatt teljesítenek, nagyon érik hát Szicíliában az edzőváltás.

 Az Inter úgy nyert az Udinese ellen szombat este, ahogyan tette azt közel egy évvel ezelőtt is, nem érdemeltek feltétlenül győzelmet Mourinhóék, de nagyobb győzniakarásuk ismét meghozta gyümölcsét. Mindkét együttes előtt adódott  lehetőség szép számmal, de míg a vendégek rosszul összpontosítottak támadásaik befejezésénél, addig a hazaiak legnagyobb gondját az jelentette, hogy a befejezéshez valahogy mindig Muntari érkezett, aki a legnagyobb lehetőségeket is képes volt veszni hagyni. Így sokáig úgy tűnt az első félidőben szerzett gyönyörű Sztankovics és a hatalmas kék-fekete védelmi hibát kihasználó Di Natale gólja kerül majd be mindössze a jegyzőkönyvekbe, de érkezett a 93.percben Sneijder, aki klasszis góljával végül eldöntötte a mérkőzést.

Ronaldinho önmaga respektjét és Leonardo állását is megmentette késői bergamói találatával, a brazil a 83. percben egyenlített a 40.perctől Radovanovics kiállítása miatt 10 emberre fogyatkozó eddig még nyeretlen Atalanta ellen. A hazaiak egy félidőn át játszadoztak a Milánnal, több nagy helyzetet kialakítva és Tiribocchi révén a vezetést is megszerezve, de az emberelőny hatására aztán magához tért a Milan és lehetőségei számát tekintve végül akár gólzáporos győzelmet is arathatott volna, ha Patóék nem hibáznak a legnagyobb helyzetekben is. Jööt azonban a 83. perc, amikoris a többször a támadásokba is remekül besegítő Nesta szenzációs passzát Ronaldinho nem kevésbé szép mozdulattal vágta a vendégek hálójába, saját maga idei első gólját szerezvén.

A vörös-feketék azonban nem igazán nyugodhatnak meg pontmentésük után, jövő héten ugyanis a Roma együttese látogat hozzájuk, ami nem sok jót ígér Leonardoék számára, már csak azért sem, mert a farkasok Ranieri érkezte óta a bajnokságban még csak legyőzőre sem találtak. Ráadásul nem lesz túl jó ómen a brazil edző számára, hogy a giallorossi legfrisebb diadala úgy tűnik Donadoni sorsát is megpecsételte, könnyen járhat hasonlóképp az állása megtartásért aggódó milánói tréner is.

 Pedig nem játszott ezúttal rosszul a Napoli, Lavezzi révén még a vezetést is megszerezték a déliek, de Francesco Totti ezúttal is megállíthatatlannak bizonyult, két szép góljával fordítani tudtak a fővárosiak. Apró szépséghibája hazai részről a találkozónak, hogy három áldozatot is követelt e három pont megszerzése, Julio Sergio, Marco Motta és a mérkőzés hőse Francesco Totti is megsérült, utóbbi ráadásul valószínüleg a Milan elleni mérkőzést is kénytelen lesz kihagyni.

Gól nélküli döntetlent hozott a hét közbeni európai kupanap két hősének összecsapása Firenzében. A 0-0 ellenére kifejezetten jó mérkőzést izgulhatott végig a közel teltháznyi néző, rengeteg helyzetet dolgoztak ki a csapatok. Hogy végül egyetlen találat sem született, arról leginkább a mérkőzés játékvezetője tehet, aki szerint Gilardino lövése nem jutott túl a gólvonalon, holott az jó egy métert haladt a Lazio kapujában.

A két genovai meglepetéscsapat közül ezúttal a griffónéknak jött ki jobban a lépés, vendégként rontották el könnyed győzelmükkel a Bologna 100 éves centenáriumi gáláját, míg Cassanóéknak ezúttal be kellett érniük egy döntetlennel az újonc Parma ellen hazai pályán.

A Cagliari néhány pont bezsebelése után folytatta idény eleji rémálomszerű formáját, a Chievo viszont ha így lépeget, könnyen válhat ismét az év egyik kellemes meglepetésévé.

A Siena – Livornón még egy kiállítással fűszerezett tizenegyes is kevés volt a hazaiaknak, hogy betaláljanak, holott gyakorlatilag végigtámadták a mérkőzést, a Livorno játékáról sokat elmond, hogy gyakorlatilag egyszer találták el a vendéglátók kapuját.

 Végül pedig elérkeztünk a forduló zárómérkőzéséhez, mely fantasztikus iramot és remek játékot hozott elsősorban a hazai csapat játékának köszönhetően, a palermóiak ezen az estén Zenga állásáért is kűzdve olyan teljesítményt produkáltak mellyel talán a világ összes csapatát két vállra fektették volna. Nem is férhetett kétség győzelmük jogosságához és bár a Juve mindent megtett legalább az egyik pont megmentéséért, ezúttal esélyük sem volt a vereség elkerülésére. Felipe Melo ismét végzeteset hibázott, az idény során nem az első gólt összehozva ezzel csapatának, Ferrara pedig edzőként elszenvedte csapatával első vereségét.

 

Bari - Catania 0-0

Inter - Udinese 2-1 (Sztankovics 22., Sneijder 93., illetve Di Natale 23.)

Atalanta–AC Milan  1-1 (Tiribocchi 21., ill. Ronaldinho 83.)

Bologna–Genoa  1-3 (Di Vaio 85. - 11-esből, ill. Hardzsa 11. - 11-esből, Sculli 35., Zapater 90.)

Cagliari–Chievo  1-2 (Matri 38., ill. Marcolini 41., 70.)

Fiorentina–Lazio 0-0

AS Roma–Napoli 2-1 (Totti 37., 63., ill. Lavezzi 25.)

Sampdoria–Parma 1-1 (Pazzini 23., ill. Galloppa 30.)

Siena–Livorno 0-0 

Palermo-Juventus 2-0 (Cavani 37., Simplicio 42.)



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr681428627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2009.10.05. 18:41:24

Zenga már meg sem fog állni a bajnoki címig ahogy ígérte:))))

Unimuck 2009.10.05. 20:57:21

Csúnyára sikeredett ez a vasárnap este...