Serie A 28. forduló : vasárnap délutáni mérkőzések

A Genoa szardíniai és a Juve búfelejtő tegnapi győzelme után ma tovább folytatódik a Campionato 28.játéknapja és bár az igazi rangadóra egészen estig várni kell, azért akad majd egy-két olyan mérkőzés, ami talán pótolhatja majd a tv nézés révén a szokásos március 15-ei performansz kihagyása okozta űrt. Kedves, kínjában maximum a rendőrnek (vagy interistának) öltöztetett kutyáját kővel dobáló Roma és Milan szurkolók, íme egy újabb sorsdöntő forduló, melynek legnagyobb kérdései között olyanokra kaphatunk ma választ, mint például; hogyan veszi majd a Roma a BL dráma utáni első akadályt, tudja-e tartani előnyét a Milan a 4. helyezettel szemben, vagy tovább folytatódik-e vajon a Lazio nagyszerű sorozata, illetve megcsodálhatjuk a Squadra Azzurra korábbi edzőjét miként debütál a Napoli kispadján, az utolsó esélyébe foggal-körömmel kapaszkodni próbáló Reggina otthonában.

Sampdoria - Roma

A legígéretesebb összecsapásnak talán a Roma Sampdoria elleni találkozója tűnik. A blucerchiatik a Cassano - Pazzini párossal újra a szebb napokat idézik és bár múlt héten alaposan helyre tette megzavarodott önértékelésüket a Bologna, azért kár lenne feledni, ahogy a két milánói csapat fenekét pirosra verték az azt megelőző napokban Mazzarriék. Spallettiéknek nem is lesz hát könnyű dolguk, ha mindhárom pontot szeretnék elhozni a Marassiból, hiszen amellett, hogy a Samp eleve nem tűnik idegenben könnyű ellenfélnek, még a nem bevethető játékosok száma is lassan túlszárnyalja a rendelkezésre állókét.

Hiányzók, visszatérők:

Hazai részről egyedül Gastaldello az egyedüli hiányzó.

A Rómánál ennél kissé hosszabb a lista; De Rossi és Mexés eltiltás, míg Cassetti, Perrotta, és Cicinho sérülés miatt nem lehet majd a pályán, ráadásul Motta, Juan és Taddei szereplése is több, mint kétséges.

Várható kezdőcsapatok:

Sampdoria: Castellazzi - Lucchini, Accardi, Raggi - Stankevicius, Franceschini, Palombo, Sammarco, Pieri - Pazzini, Cassano

Roma: Doni - Panucci, Diamoutene, Riise, Tonetto - Aquilani, Pizarro, Brighi - Baptista, Vucinic - Totti

 

Lazio - Chievo

Újra idény eleji formáját mutatja a Lazio, ami két várható forgatókönyvet jelenthet ma délutánra; vagy folytatják utóbbi hetek beli jó teljesítményüket és könnyed gálát rendeznek a szép napsütéses római délutánban, vagy ismét megvillantják az idei szezonban oly jellemző hullámvasút szindrómájuk újabb gyöngyszemét és hazai pályán tömetik ki magukat a kiesés elől hősként menekülő Chievo csapatának szamár háton vicsorgó vitézeivel. Gyaníthatóan azért előbbi fog bekövetkezni, már csak az okból is, hogy a közelmúlt sikerei révén mindössze négy pont választja már csak el Rocchiékat a nagy városi riválistól, így van miért érdemes a pályán meghalni a következő fordulókban.

Hiányzók, visszatérők:

Del Nero és Diakite a két sérült hazai részről.

Míg a vendégeknél mindenki Di Carlo rendelkezésére áll ma délután.

Várható kezdőcsapatok:

Lazio: Muslera - Lichtsteiner, Cribari, Siviglia, Kolarov - Brocchi, Ledesma, Matuzalem, Foggia - Rocchi, Zarate

Chievo: Sorrentino - Frey, Morero, Yepes, Mantovani - Italiano, Rigoni, Marcolini - Pinzi - Pellissier, Makinwa

 

Palermo - Lecce

A két héttel ezelőtt 4-0-ra végződött Catania elleni derby okozta sokk akkora motiváló erőnek hatott a palermóiaknál, hogy nem győzték egészen Szicíliáig oszlatni a BL-ről oly kedvesen álmodozgató Fiorentina feje köré gyűlt lila ködöt. S, ha feltételezzük, hogy egy Catania elleni saját pályán elszenvedett kiütést akárhogyan is jóvá lehet tenni, akkor a múlt heti diadalt követő Lecce elleni győzelemmel biztosan megtehetnék azt Miccoliék. A vendégek eme szándékot egy hétközbeni edzőváltással próbálják meghiúsítani, De Canio fiainak ráadásul az új tréner személyén kívül a táblázaton betöltött pozíciójuk okán is van miért iparkodniuk, különben borzasztó könnyen jövőre ismét a másodosztályban találhatják majd magukat, tegyük hozzá, eddigi teljesítményük alapján, nem is nagyon siratnánk őket.

Hiányzók, visszatérők:

Guana, Budan és Carrozzieri nem lesz bevethető palermói oldalról.

Míg Ariatti, Konan és Caccia a hiányzók vendég részről.

Várható kezdőcsapatok:

Palermo: Amelia – Cassani, Kjaer, Bovo, Balzaretti – Bresciano, Liverani, Nocerino, Simplicio – Miccoli, Cavani

Lecce: Benussi  – Poleghni, Fabiano, Stendardo, Angelo – Munari, Edinho, Caserta, Giuliatto – Castillo, Tiribocchi

 

Reggina - Napoli

Utolsó utáni esélye ez most a Regginának, hogyha esetleg valami eddig jól eltitkolt erénye lenne még a csapatnak, akkor azt ma délután elénk tárja, különben jövőre a Serie B-ben kápráztathatja arra nem hinném, hogy túlon-túl vevő híveit. Ellenfelének formáját tekintve nyugodtan mondhatnánk, hogy meg is van erre minden esélye, rossz hír azonban a hazaiaknak, hogy a Napoli elnökének szintén szemet szúrt e nem túl impozáns mérleg és hét közben menesztette a csapat edzőjét, s helyette a válogatottnál ugyan levitézlett, de szerényebb kvalitású klubokkal csodákra képes Donadoni irányíthatja a kék-fehér együttest. S az ilyen edzőcserék, mint tudjuk általában igen csak megdobják az efféle mélyen valós tudásuk alatt teljesítő együtteseket, így borítékolható, hogy a Napoli újra régi fényében fürdik majd, jó mérkőzésre van hát kilátás, gyanúsan döntetlen közeli eredménnyel.

Hiányzók, visszatérők:

Nincsen irigylésre méltó helyzetben a hazai csapat, miután Orlandi mester kénytelen Antonio Giosát, Emil Halfredssont, Luca Vigianit, Gleison Santost, Djordje Rakicsot, Andrea Campagnolot és Edgar Barretot is nélkülözni ma délután.

A vendégeknél azért kicsivel jobb a helyzet, bár a hiányzók minőségét tekintve nem biztos; Maggio, Gargano, Datolo, Vitale és Mannini sem áll majd Donadoni rendelkezésére.

Várható kezdőcsapatok:

Reggina: Puggioni - Cirillo, Valdez, Lanzaro - Krajcik, Costa, Barilla, Carmona - Cozza, Sestu - Corradi

Napoli: Navarro - Aronica, Contini, Cannavaro, Santacroce - Bogliacino, Blasi, Pazienza - Hamsik, Lavezzi, Denis

 

Udinese - Catania

A nemzetközi kupák olasz hősei, az egyetlen állva maradt reménysugár, így aztán jelen pillanatban mindenki kedvence, a halotti poraiból feltámadt Udinese cuki-muki csapata, a két hete még a mennyben reggeliző, majd rá egy hétre már a pokolban vacsorázó Catania együttese ellen. Nem tenném a fejemet rá, hogy ez az összecsapás a szezon legjobbjaként kerül majd be az év végi összegzésekbe, hiszen a hazaiak annyira nem szupererősek hogy sokáig bírják erővel a szerda-szombat mérkőzések ritmusák, a Catania pedig a 4-0-ás palermói diadal ellenére, nyugodtan kijelenthetjük, hogy csak a kötelező megjelenés okán utazgat idegenbe, hisz olyan botrány szar mérleggel bírnak kiruccanásaikon, hogy az már szinte valamiféle díjért kiált. Nem lenne hát meglepő egy döntetlen közeli, minimális hazai diadal, bár hagyjunk egy kis esélyt a vendégeknek is, hátha az a mesébe illő diadal csak valaminek a kezdete volt.

Hiányzók, visszatérők:

Domizzi és Coda a nagy hiányzó hazai oldalon, őket valószínüleg Isla és Felipe helyettesíti majd, míg csatárposzton elképzelhető Quagliarella pihentetése, akit ez esetben Pepe pótolhat a támadósorban.

Ledesma és Baiocco alkotja a hiányzók névsorát vendég oldalon.

Várható kezdőcsapatok:

Udinese: Handanovic – Isla, Zapata, Felipe, Pasquale – Inler, D'Agostino, Asamoah – Pepe, Floro Flores, Di Natale

Catania: Bizzarri – Potenza, Silvestre, Stovini, Capuano – Izco, Biagianti, Tedesco- Martinez, Paolucci, Mascara

 

Atalanta - Torino

Hol van már az Atalanta korábban irigyelt formája? Úgy tűnik Del Neri addig mondogatta fiainak, hogy nem cél a nemzetközi helyezést érő pozíció kivívása, hogy a játékosok is igyekeznek megfelelni mesterük elvárásainak és lassú, de biztos mélyrepülésbe kezdtek feledtetve korábbi dicső napok fényes diadalait. Most persze itt a remek alkalom, hogy elkezdjék újra gyüjtögetni győzelmeiket, hiszen ki ellen diadalmaskodnának újra, ha nem a 17.helyezett Torino ellen. Hogy ez miért lesz mégis jóval nehezebb feladat, mint amilyennek ígérkezik? Egyrészről a vendégek szép lassan magukhoz tértek korábbi embertelen gyenge mérlegüket hátrahagyva és szépen elkezdtek újra fölfelé mászni a tabellán, szorgosan igyekezvén valahogyan elvergődni a kiesést jelentő helyek közeléből, másrészről a múlt heti vesztes derbyért is illene valahogyan kárpótolni híveiket, így kifejezetten nagy csatára számíthatunk ma délután Bergamóban.

Hiányzók, visszatérők:

Vieri, Doni, Bellini és Pinto, mindannyian sérülés miatt, lesznek kénytelenek távol maradni ezúttal az Atalanta keretétől.

Az eltiltott Corini, illetve a két sérült Abbruscato és Rosina jutott hasonló sorsra vendég oldalon.

Várható kezdőcsapatok:

Atalanta: Consigli - Garics, Talamonti, Manfredini, Peluso, Defendi - Guarente, Cigarini, Padoin - Valdes - Floccari

Torino: Sereni - Colombo, Natali, Dellafiore, Pisano - Abate, Dzemaili, Barone, P. Zanetti - Ventola, Bianchi

 

Siena - Milan

Jó kis meccs elé nézünk a Milan sienai vendégjátékán, hiszen a hazaiak legendásan szeretnek nagy csapatokat meg-megtréfálgatni hazai pályán, a vendégek pedig sok hiányzójuk okán hajlamosak is lesznek bedőlni az efféle tréfáknak. Különösebb tétje a győzelemmel járó dicsőségen úgy tűnik nincs az összecsapásnak, ha azonban nagyon akarjuk belemagyarázhatjuk a Milánnak milyen létszükséglet a győzelem a harmadik helyük megtartása érdekében, de a sérültek visszatérte után azért azt valószínüleg így is, úgy is hozza majd a vörös-fekete együttes. Jó hír a vendégszurkolóknak, hogy a sok hiányzó miatt ezúttal sincs más lehetősége Ancelottinak, mint Inzaghi pályára küldése, kinek személye kapcsán így már legalább egy vendég találatról biztosan beszélhetünk is, kérdés mennyire kapják el elöl a fonalat Maccaronéék, képesek lesznek-e gólokban kifejezni titkon a meglepetés kivívását remélő szándékukat.

Hiányzók, visszatérők:

Rossettin és Guadalupi a hiányzók hazai oldalon.

A vendégeknél pedig Nesta, Kaladze, Gattuso, Seedorf és Boriello a biztos hiányzók, míg Kaká és Ronaldinho ezúttal már Ancelotti 20 fős keretében helyet kaptak, kérdés azonban pályára lépnek-e majd.

Várható kezdőcsapatok:

Siena: Curci - Zuniga, Portanova, Brandao, Del Grosso - Jarolim, Codrea, Vergassola - Kharja - Ghezzal, Maccarone

Mlan: Abbiati - Zambrotta, Bonera, Maldini, Jankulovski - Flamini, Pirlo, Ambrosini, Beckham - Pato, Inzaghi

 

A Sport 1 ezúttal a Siena - Milan meccset közvetíti, minden találkozó 15.00-kor kezdődik

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inzaghi 300. gólját szerezve könnyedén hozta el a Milan a 3 pontot Siénából, a Lazio ezúttal rosszabbik arcát mutatva sima vereséget szenvedett hazai pályán a kiesőjelölt Chievo csapata ellen, a Roma tíz emberrel, de egy felettébb vicces büntetőnek köszönhetően rabolt pontot a Samp ellen, míg a Palermo kiütötte a Lecce csapatát. Ponttal debütált Donadoni a Napoli kispadján, az Atalanta magabiztosan nyert otthon a Torino ellen, míg az Udinese ezúttal nem bírt a Cataniával, íme a 28.forduló délutáni mérkőzéseinek végeredményei;

Végeredmények:

Atalanta–Torino 2–0

G.: Floccari 46., 72.

Lazio–Chievo 0–3

G.: Bogdani 27., Pellisier 29., 84.

Palermo–Lecce 5–2

G.: Cavani 11. – 11-esből, 59., Simplicio 18., Miccoli 41., Kjaer 56., ill. Tiribocchi 17., 34.

Reggina–Napoli 1–1

G.: Corradi 27., illetve Lavezzi 64.

Sampdoria–AS Roma 2–2

G.: Pazzini 25., 43., illetve Júlio Baptista 7., 70. – utóbbi 11-esből

Siena–AC Milan 1–5

G.: Maccarone 62., illetve Pirlo 7. – 11-esből, F. Inzaghi 45., 71., Pato 55., 78.

Udinese–Catania 1–1

G.:Quagliarella 71., illetve Mascara 64.



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr701003257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.15. 15:01:30

Nem tudsz egy jól működő streamet a Roma meccshez, amit visz a mediaplayer?

Calogero 2009.03.15. 15:11:13

@popp: www.rojadirecta.com -on van egy jó link sopcastra. Angol kommentárral és nagyon jó minőségben! Daje Baptista

ulver 2009.03.16. 09:29:56

Akárhonnan nézem, mégiscsak válság van. Ugyanolyan, mint év elején. Annyival vagyunk jobbak, hogy most nem kapunk ki, döntetlenre hozzuk a meccseket. Ez pont annyi, amennyivel javult Riise teljesítménye, meg amennyivel Motta hozzájárul a játékhoz (mondjuk tegnap pont nem annyira).
Utóbbi három meccs, 3-3 1-1 2-2. Hogy lesz ebből negyedik hely? A Genoa nem hajlandó feladni. Jövő héten Juve? Abból sem látok győzelmet a jelenlegi Rómának főleg, ahogy a Juve játszott hétvégén - azóta sem tudom, Giovinco ezt hogy akarta lőni:)
Ideje lenne belehúzni, mert már nincs sok hátra.

ulver 2009.03.16. 09:47:43

Ráadásul...
Megnéztem kinek milyen meccsek vannak hátra. A Romanak a legrosszabb a sorsolása, a Genoa csak 10+ helyezett csapatokkal játszik plusz Juve és Inter, A Fiorentina a Romaval és a Milannal, különben a táblázat hátsó fele, nekünk meg ott van még a Juve, Fiorentina, Milan, Lazio, cagliari, Catania. Pffff...

Calogero 2009.03.16. 10:24:59

A Juve meccs biztosan nem lesz könnyű; a sérültek mellett nem lesz majd De Rossi, Motta, Diamoutene sem,ami egy hatalmas Loriát jelent a védelemben, ha nem épülnek fel a sérültjeink. Az a baj egyébként a 4. hely kapcsán, hogy pont az utóbbi hetekben lett volna alkalom egy kis pontelőnyt szerezni, erre újra összezuhant a csapat.. de azért szerintem nem lesz baj, a Fiorentina gyengébbnek tűnik, mint tavaly volt, a Genoa meg csak elfárad lassan..

ulver 2009.03.16. 10:47:18

@Calogero: csak nehogy úgy járjunk a Genoaval, mint tavaly a Milan a Samp-pal.