Tulajdonosváltás Rómában?

 Több, mint 2,5-szeres forgalmat bonyolítanak a tőzsdén a Roma papírjai, miközben értékük történelmi 19,5%-ot emelkedett a csapat eladása körül felröppent hírek óta, melyet Rosella Sensi tegnap 13 órakor kiadott hivatalos közleményében igyekezett cáfolni.

Aki azt hiszi, hogy időutazáson esett most át és visszajutott az egy évvel ezelőtti Soros felbukkanása körüli végül több hónapig elhúzódó ingyencirkuszhoz, az nyugodjon meg, a hír egészen friss és a mai (illetve utóbbi napokbeli) La Gazzetta dello Sportban robbant a nyilvánosság elé. Tegnapi nap ugyanis egy lábjegyzetben jött a hír; a korábbi Mercedes főrészvényes Flick család ajánlatot tett az Italpetroli részvényeinek 30%-os tulajdonjogára, de az ajánlat könnyen lehet, hogy nem áll meg ennyinél és komolyabban érinti majd a Roma csapatának tulajdonlását is. Mindenesetre ez azt jelenthetné, hogy a Sensi család e pénz segítségével megmenekülhetne hitelezői elől, hiszen az Italpetroli (mely a Roma tulajdonosának tekinthető Sensiék révén) több száz millió eurós adósságot görgetett az utóbbi években maga előtt -mely nyilván igen komoly ráhatással volt a futballklubra költhető összeg nagyságára is-, s az új részvényeseknek hála ezen elmaradások rendezhetővé válnának.

Mindezen hírekre reagálva tegnap 13 órakor kiadott sajtóközleményben az Italpetroli igyekezett cáfolni minden tulajdonosváltás körül felröppent pletykát, összefoglalva körülbelül annyit igyekeztek Sensiék a világ tudtára adni; hogy nem igazak azon hírek miszerint megegyeztek volna ezen említett válalattal akár a Roma, vagy akár az Italpetroli részének vagy egészének eladásáról, semmilyen hasonló szerződés aláírásra nem került.

A Roma papírjai a kiadott közlemény ellenére azonban tovább száguldoztak, sejtetve, hogy mégsem csak egy üres pletykával állunk szemben, s ha belegondolunk, hogy a fővárosiak az utóbbi hetekben jelentették be hivatalosan is idén meginduló stadionépítési terveiket, akkor talán valóban állhat valami konkrétum a mecénások felbukkanásáról szóló hírek hátterében. Ráadásul állítólag az Unikredit Bank, mely felé fennáll a cég tartozása, igen erősen próbálja Sensiéket a klub eladásának irányába terelgeni.

A történet tehát ismerős, több hetes szappanopera elé nézünk ismét azt hiszem, de remélhetőleg ezúttal kedvezőbb végkifejlettel, a Rómának ugyanis ha tetszik, ha nem szüksége lenne egy tőkeerősebb tulajdonosra vagy legalább résztulajdonosra, mert sajnos a csapatba pumpált további euró tízmilliók nélkül esélytelen komolyabb szinten, illetve huzamosabb ideig felvenni a harcot akár a hazai, de pláne a nemzetközi vizeken.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://daje.blog.hu/api/trackback/id/tr241079642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.22. 11:11:47

Nem lehet, hogy Sensiék nyertek ebből az árfolyam libikókából tavaly is? Akkor hiszem el, hogy lesz új befektető, ha látom.

Calogero 2009.04.22. 11:25:17

Persze, elképzelhető, hogy tavaly erre ment ki a játék, pláne ismerve Soros hasonló stiklijeit, de remélem most ezúttal igazak lesznek a hírek. Mindenesetre az mellette szól, h az utóbbi időben igen nagy volt a nyugi a tartozások kiegyenlítése kapcsán, illetve hogy már meg is nevezték az érdeklődő céget, de biztosat tényleg csak az aláírás után lehetne mondani

Romanista 2009.04.22. 11:42:58

Akár hogy is kellene egy ilyesmi váltás Rómában,még hozzá ha lehet akkor nyár előtt. Remélem ez az egész (kezdődő) pletyka folyam nem hat ki a csapat teljesítményére.

ulver 2009.04.22. 13:52:53

De jó is lenne - vagy hát igazából a fene tudja. Az új tulajdonos feltétlenül jobbat jelent? Majd, ha már van konkrétum, akkor örüljünk / sírjunk.
Tavaly drukkoltam, hogy összejöjjön a Soros business, most pesszimista vagyok.
Másrészt meg nem a tulajdonos miatt kell most kaparni a 4. helyért, hanem azért mert a meglévő (nem túl sok) pénzt Baptistákra meg Menezekre fordították. Egyikük sem rossz játékos (kiv. Loria), de mindegyikért több pénzt adtunk, mit amennyit érnek (kivéve Motta). Ezen egy új tulaj sem segít.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.22. 14:19:41

Menez fiatal még, őt nyilvfán hosszútávra vettük, úgyhogy neki még lehetne szavazni egy évet.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.22. 14:22:38

Menez fiatal még, őt nyilvfán hosszútávra vettük, úgyhogy neki még lehetne szavazni egy évet.

Calogero 2009.04.22. 14:26:09

A tavalyi igazolások tényleg borzasztó rosszul sikerültek, de várható volt, hogy egyszer így belenyúlunk majd, mert filléreket áldozva nem lehet elvárni, hogy világsztárokat szerződtessünk. Én tavaly nagyon szerettem volna már a tulajdonosváltást, de nem Sorossal, mert ő csak nyerészkedni akart volna a csapaton, viszont idén nagyon remélem, hogy összejön és még ez esetben akkor is boldogan összegezném az évet, ha a BL-be jutás esetleg elmaradna. Persze azt sosem lehet előre tudni, vajon később megbánnánk-e Sensiék lecserélését, de ha valaki már áldozna euró százmilliókat a klub átvételére, csak nem garasoskodna utána az új igazolások kérdésében sem.
Persze nem szeretnék egy Chelseat Rómában, csak legalább ne minden nyáron azért kelljen izgulni, hogy vajon idén mennyivel gyengül majd a csapat..